Sovmorgon

lr typ iaf ;) När jag hade ammat Max vid sju så tog mamma honom och jag fick sova 3 timmar till =) Det är super skönt och jätte uppskattat! ÄLSKAR min mamma...skrev jag det sist oxå tro?hmm..jaja...kan inte sägas för många gånger! Daniel jobbar natt idag med så det är jag, Max och Tjoffsan idag. Tjoffsan sover i soffan på sin filt. Max sover i sin säng och jag sitter här vid datorn. Känns som man börjar få lite ordning på livet med bebis. Jag är nog ganska mycket för rutiner eller iaf att man ska få lite ordning och sen lite egen tid. Därför försöker jag amma med 3 timmars mellanrum och nu ska det bli mer ordning på kvällarna. Max ska läggas vid åtta ungefär och sen får vi se hur länge han sover. Idag är första dagen han lägger sig så tidigt. Innan har det blivit vid tio, elva typ. Det blir väl så att han vaknar en gång till mot innan men det får man ta. Då har man iaf kvällen för sig själv och till slut ska han väl börja hoppa över nattmålen. Ska bli riktigt intressant att se hur länge han sover nu. Har oxå tänkt att vi ska ha en kvällsrutin. Han ska få på sig pyjamasen, sen matas och sen när jag lägger honom läser jag en liten bok =) Det blir samma bok varje kväll. Det är mer grejen än att han får ut ngt av boken...än ;)

Imorrn är det fullspäckat schema. Det bli föräldragrupp på morgonen och sen BVC efter det. På kvällen sen är det träning igen! Nu börjar träningsvärken från torsdagen försvinna så dags att få ny ;)

Puss puss


My legs are killing me!

Benen gör ont för varje steg jag tar..resa sig ur soffan är sjuukt jobbigt! var lugna allihop..detta är inget konstigt som jag lider av...det är vanlig hederlig träningsverk. igår va första body pump-passet på snart ett år! Musklerna har försvunnit under graviditeten och därför blir det extra jobbig träninsgverk första gången. Men om jag har träningsverk så måste ju det betyda att jag har muskler iaf..vad har jag annars ont i =) Svärmor Taina och sen kompisen Emma (A) va med oxå. Jag tror vi alla kämpade lika mycket. Vet att iaf Emma känner som jag idag..hehe! Det är bara att bita i det sura äpplet och kämpa..har ju barn att ta hand om båda två :P Va riktigt kul att träna...va verkligen motiverad och nu ska det tränas! Har bestämt att hösten ska gå i träningens tecken. Ska bli skönt att komma i form och känna sig i form oxå. Har tänkt gå på babysim med Max i början på nästa år så det får bli målet...att känna sig bekväm i bikini =)

Idag va jag i Åmål hos Mimmi på Oriflame-party. Det finns massa roliga produkter..som luktar super gott...och de kostar inte så mycket så man kan ändå köpa en del utan att bli helt pank! va oxå på banken idag och öppnade konto åt lilleman =) han måste ju ha ett konto för sina sparpengar...ska spara lite varje månad till han nu.

Nu sitter jag själv i soffan och lilleman håller på att somna i sin säng (lr ja i liggdelen till vagnen som står i hans säng). Får gå in lite då och då när han har tappat nappen. Nappen är skit bra som tröst..han gillar verkligen den. Nackdelen är ju om nappen åker ur innan han somnat till ordentligt så vaknar han lätt. Men vill att han ska somna i sin säng så då får man gå fram och tebax tills han somnar. tror han somnar snart och då ska nog jag lägga mig med. Man får lägga sig när han gör så man hinner sova lite. Ska bli skönt sen när han får mer fasta tider att sova på och gärna hela natten för då kan man planera mer när man själv ska lägga sig...då kan man ju räkna hur många timmar man får lixom. Nu är det olika varje natt och man vet aldrig hur nästa natt ska va.
Daniel jobbar natt denna helgen så imorrn ska jag och max sova hos mamsen. Lite skönt att slippa sitta själv och sen vet jag att mamma tycker det är jätte kul när vi är där. Dessutom får jag sova lite extra för mamma tar honom på söndag morgon =) Det är aldrig fel. Åh, jag älskar verkligen min mamma....hon är världens bästa och snällaste. Inte bara för att jag får sova ;P hon finns verkligen alltid där och jag kan prata med henne om ALLT!

Dags att borsta tänderna...puss puss


Skitväder=fika

Så är det! När det är grått ute och dagen bara känns trist då passar det utmärkt med fika i goda vänners lag =) Åh va fint jag uttrycker mig..hehe! Jag och Emma hade pratat på en promenad men då vädret va som det var fick det bli fika istället. Så jag och Max åkte in och köpte lite fika och sen hem till Emma och Rasmus. På vägen till Bengtsfors körde jag förbi Annika som va ute och gick...då bjöd jag in henne till Emma oxå :P Jag kände på mig att det inte gjorde ngt för Emma och rätt hade jag. Blev en del bebisprat men oxå plugg-prat och inte minst tv-prat. Är ju hur många serier och grejer som helst man följer nu. Emma va snäll och bjöd på middag..TACK! Blev faktiskt ingen fika...men vi sparar den till nästa vecka då vi får ses igen =)
Imorrn ska det tränas body pump i Billingen. Taina ska med och..hör här...även Emma (A)! Vi kommer inte kunna lyfta våra ungar när träningsvärken sätter in...och tro mig det kommer den göra!
Blir rytmiken igen imorrn tänkte jag...om Max är på bra humör imorrn..men det brukar han vara den tiden.
Avslutar med en fin bild på böbbis...det är vad jag kallar han nu...kärt barn har många namn ;)
Puss puss


Glass till lunch :p

Japp..jag skulle ju komma i form när jag hade fött men ibland slinker jag dit. Blir lite godis, pizza och glass ibland. Inte bra men man känner ju att man vill unna sig ngt när man går hemma...suck! Är ju samtidigt skit trött på att magen är slapp och så men det får ta sin tid :P Tänkte jag skulle börja träna pump snart...längtar faktiskt! Har ju kört zumba ett par veckor men...nä..det är sådär...vill tebax till min body pump =)

Annars är det väl inget nytt att berätta..hmm..nää. Lägger upp lite bilder som jag lovade





Sen en super gullig bild på Max...såhär såg det ut när Sverige hade EM-kval mot Holland.



Fick den fina tröjan av farbror Andreas och Thea =)


Ni ser vad koncentrerad han är på matchen...sen blev det ju mål och han blev lite ledsen =( Då kom nappen fram och han fck mysa lite med pappa....


Puss puss

Gaybröllop

Japp...pappsen har gift sig..tredje gången gillt ;)
Det vad i lördags som vi va på bröllop i Götet då pappa och Franz gifte sig. Det var fint i kyrkan och super trevligt efteråt. Jag skrev en dikt som jag läste upp och vi fyra syskon hade skrivit ett tal tillsammans som syster Christina läste upp. Max va med och blev buren på heeeela kvällen..hehe! Isabell tog hand om han från då vi träffade de i kyrkan i princip. Fanns många andra famnar som han vandrade mellan oxå. TACK alla som hjälpte till...det blir lättare för oss föräldrar då. Jag va skit dålig på att ta bilder men några blev det. Ska försöka få över de till datorn och lägga ut senare.

Jaa...annars att berätta..hmm? Tänkte åka och testa på rytmiken imorrn. Det är för barn 0-7 mån så tror det är mer anpassat för Max än Nyckelspiken. Får väl se vad vi tycker om det när vi vart där imorrn. Annars grejar Daniel med huset och han är jätte duktig! Får lägga upp några bilder på huset oxå såklart....blir att fixa med bilder nästa blogg-inlägg helt enkelt. Max är mycket mer med nu...fokuserar länge på saker och ligger och skrattar och pratar med oss eller sina leksaker i baby-gymet ;) Idag tycker jag att han har blivit mer medveten om sina händer oxå. Roligt, kul och funny..hehe...att följa bebbens utveckling.
Nää..nu får det räcka för idag. Dags att lägga sig för Max har somnat...man vill ju få så många timmar man kan innan han vaknar. Jag hoppas varje natt att han ska sova hela natten..eller iaf många timmar i sträck :P
Fick till ett inlägg iaf.
Puss

Dagarna bara flyger fram...

Jag hinner inte med ngt känns det som. Max är iaf 53,5cm lång nu och väger 4490g. Han är exakt 5 veckor idag och vi va hos BVC imorse. Han växer och mår bra lillkillen. Han har börjat att verkligen fokusera på saker nu och hänga med. Han ligger och pratar och ler mot en. ja..han håller verkligen låda....tror han är lik mamma där ;)
Fick ett jättefint babygym av farmor och farfar när han va en månad gammal...fattar ni vad bortskämd han kommer bli om de ska hålla på såhär :P





Om ni inte ser det så är det Tummen med vänner på leksakerna. Jätte fint va det!
Hmm..vad finns det annars att berätta?
Jannike och Martin va här i lördags..mysigt! Ses så himla sällan tyvärr. Det är för att vi bor lite långt ifrån varann men borde kunna träffas lite oftare. De bor i Nässjö så det är 4 timmar hit typ :P



ja..sen har vi ju stoltaste moster som har vart här på besök.



Se så stolt hon är =)

Nä..nu tycker jag att jag har varit duktig som tusan. Har massor av fina bilder att lägga in men får bli lite senare. Ikväll blir det Zumba igen...så skönt att känna att man rör på sig.
Puss puss

Nyckelspiken

Idag va det premiärbesök på Nyckelspiken. Max va absolut minst ;) Det var lite mysigt när det va samling och alla sjöng och sen trevligt att hitta på ngt och träffa lite folk. Emma och Rasmus följde med oss så vi slapp åka själva. Sen kommer det ju bli ännu roligare när Max blir äldre och kan va med mer. Det är ju roligare för de större barnen för det finns ju massor att leka med och massa barn att umgås med.

Just nu är pappa och Max ute och går. Daniel tog honom för några timmar sen så jag fick sova en stund. Max va kinkig inatt så det blev ung 4 timmar sömn totalt....så underbart att få sova lite nu. Ringde Daniel och de va på besök hos Skarius med farbror Markus. Max låg och sov i farbrors famn...mys!
Känns lite konstigt att va själv hemma. Mysigt som bara den när lilleman kommer hem igen =) Hoppas han sover bättre inatt. Jag hoppas varje natt att han ska sova hela natten..hehe! Hoppas kan man ju allid göra. Sen ska jag inte klaga för han sover ju ganska bra iaf. Idag va vi förresten på bvc oxå. Han väger nu 4270g och va 52, nånting lång. Han hade bara gått upp 90g på en vecka men sist hade han ju gått upp typ 300-400g så det gjorde inget. Får se nästa gång hur det verkar.

I fredags va det myskalas för Emma med super god mat och UNDERBAR tårta...gud va god den tårtan är!!!
Lördags va systrarna här så det va en kul heldag med massa skratt.

Ja..nu va ni uppdaterade.
Puss puss


RSS 2.0