Mammaträff

Idag träffade vi mammorna och alla bebisar. Blev fem stycken som träffades på bibliotekets café. Det va Maggan och Lilly, Annika och Alva, Camilla och Emil och sen....aaaaa...jag har glömt bort vad hon heter! Inte bra...bebisen heter Jennifer...tror jag =O  Usch..jag ska återkomma med de namnen. magdalena du kan väl kommentera detta inlägg och skriva vad de heter ;)
Det blev lite fika iaf och en massa bebisprat...låter typ såhär:
Hur sover din bebis...sover han hela natten...åhh...gud va skönt! Vilken storlek har ni nu? Har ni fortfarande liggdelen på vagnen? ja...snart blir det nog att byta..nää, vill behålla den lilla så länge som möjligt...ska bli kul att byta!
hehehehehehe! Låter urtråkigt för de som inte har barn men vänta bara...ni kommer oxå va där. Ngt som är kul är att man faktiskt kan sitta och diskutera bebisens bajs...hahahahaha! Hur ofta bajsar din? vad är det för färg? konsistens? hahahahahaha...sjukt ja vet!

Ska lägga in bilder från dopet nån dag. Orkar inte idag. Blir nån bild på bubben istället....






Falskt alarm

pust alltså! det verkar som om det var falskt alarm gällande magsjukan. Efter massa sömn känner sig Daniel bättre.
Idag har det grejats lite hemma...bytt i sängen, vikt tvätt, m.m Sen blev det promenad i det vackra vädret och efter det ett besök hos Max gammelmormor. Nu sitter Max i mitt knä och vi väntar på att pappa ska komma från jobbet. Idag är det ju pizzasöndag så pizza och film som gäller =)

Magsjuka?

Jo..det kan vara så att magsjukan har hittat hit. AAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhh! Vill inte ha magsjuka! det är daniel som blev väldigt illamående nu på kvällen men har inte spytt än. Han ligger och sover just nu så jag hoppas att det bara är nån kombo av för lite sömn...massa jobb...lång dag..m.m. 
Så nu sitter man själv i soffan och har tråkigt....hungrig är jag oxå...SUCK! Vi skulle äta tacos idag och ha lite mys men icke. Nu vet jag inte om jag orkar göra tacos till bara mig..hur kul e det lixom?! Nu kom jag på...toast får det bli! det är ju gottigt!

Idag va jag och Maximilian och hejade på faster Emelie när hon spela match. de vann med 4-0 och Emelie gjorde 2 mål!!! Duktig va hon!

Nä..jag känner mig helt tom i skallen nu och vet inte vad jag ska skriva. Tror jag får sluta för denna gången.
Puss puss






Har ingen bra rubrik...

Idag har vi vart på babysim igen. Det va inte alls lika roligt denna gången tyckte Max =( Vet inte riktigt va det var. Han hade inte sovit riktigt så länge som han hade behövt tror jag. Sen hörde Emma nån säga att det va kallare i bassängen idag. Det tänkte jag på när jag gick i men tänkte inte mer på det. Kanske påverkade Max ändå...vem vet.
Kommer inte på så mycket att skriva så lägger in lite bilder istället.

Förfest innan Dalia 5/1-2011
mina superroliga sugrör ;)




Syster yster eller Moster Isabell som vi säger nu =)


Ni ser ju här va uppskattade sugrören va!


Även killarna fick varsitt men inte riktigt lika uppskattat =P


Systrarna party!!!






Det spelades spel


Nu börjar Cizzi se lite full ut....och kanske andra oxå =P hehe!
men man spottar ju inte i glaset..lr vad säger du Annica?!


Det sägs ju att folk brukar hamna i köket...och ja..ni ser ju själva....


Och sist måste man ju ta Ego-bilder när man festar så här kommer en...med min klassiska pose ;)

Vem är fullast?jo..Cizzi..som vanligt :P

Ja..så illa är det. Ansvarsfull finns inte i mitt vokabulär..hehe! Nä..nu ska ni inte bli oroliga och tänka att shit..super hon med en liten bebis. Det gör jag INTE! Max fick sova hos mormor och det gillar både han och hon. Det va tjejligan som skulle ha träff hela dagen igår. Först körde vi träning i sporthallen, Bengtsfors. Det va träningsfestival och för min del blev det 2 pass, Body step och Body pump. Asså shiiiiit....va ganska slut efter det. Hem, duscha, packa ner Max till mormor och sen möta tjejerna hemma hos Emma (K). Det blev god mat och drinkar! Käkada baconlindad kyckling med potatisgratäng och sallad...MUMS MUMS MUMS! Lite fina drinkar till och massa spel hela kvällen. Det spelades Ligretto, charadspel (Med vilda gester) och ordspel (Med andra ord..typ). Jag blev ju fullast...as usual tänker ni ;)
Sen skulle alla gå hem och jag och Emma (A) skulle absolut följa med Annica hem och hälsa på Johan..haha! Tänkte att han skulle ligga och sova i sängen när vi kom så man kunde hoppat på han men tyvärr =(
Älsklingen med kompisar spelade bandy men va klara när vi gick dit så vi följde med Emelie hem en stund och satt där och tjöta. Vid 3 tiden gick vi hem genom skogen..jag, daniel och mackan. Det va en ganska kul promenad hem;)

Nu sitter jag och väntar på att Emelie och Anders ska komma så vi kan köpa pizza. Har hyrt 2 filmer oxå och sen är det ju handboll så kvällen är fullspäckad;) Kollade på Emelie som spela match förut men det gick sådär. förlora med 4-3.

Orkar inte med några bilder nu för max är grinig och behöver sova. Får försöka imorrn.
Puss puss

Pigg som en mört!

jajemen...jag har ju glömt att berätta! Min lillpojk är som förbytt. Han sover hur bra som helst både på natten och på dan. Åh...nu ska ni få höra...inatt sov han från kvart i nio till halv sex i ett sträck!!! Ni som inte redan räknat ut det så är det nästan 9h i sträck! OH MY GOD! En annan är ju inte alls van att få sova. Innan har det vart max 3h i sträck ung. Nån gång fick jag 5h. Som tur va igår la jag mig tidigt så jag fick 8h. Inte nog med det....sen sov han från 6 till halv 9. Ja..jag va helt förundrad när jag vakna och kolla klockan.
Sen vi började med ersättning har han blivit bättre med sömnen fast sämre med bajset :P Men Max va ju sån innan att han bara sov om jag gick ut och med vagnen. Nu räcker det att dra vagnen lite så han somnar och sen kan han sova en timme. Försöker fortfarande gå ut en sväng mitt på dan för det är skönt med frisk luft men skönt att man inte måste. Så det är först nu som jag känner att man lärt känna honom. Jag har fått in lite rutiner, man ser när han är trött och han är super go och glad inimellan.

Igår va det babysim igen. Emma va på handboll så mamma fick följa med mig. Det va riktigt skönt att ha lite hjälp och tror mamma tyckte det va kul att se max i bassängen. Max gillar verkligen babysimmet. Han plaskade mer denna gången och det ser ut som han simmar när han rör med fötterna. Så söt! Mamma är värdelös på att ta kort..jag är inte elak, bara brutalt ärlig...så inga kort än.

Sen drog jag med mig kusin Evelina..som fyller 17 idag Grattis!!!...och tränade lite body pump. Skönt att va igång igen och japp...träningsvärk har jag. Det värsta är ju att man vet att imorrn kommer va ännu värre :P

Hmm...det va väl det jag hade att berätta en dag som denna.
Avslutar med lite bilder
Puss puss

Max med gammelmormor


Max är som mamma...han älskar att kolla tv ;) Här är han lite sjuk,syns att han är lite febrig (titta inte för mycket på mig som sitter bakom..inte min finaste stund :P)



Tiden sprang ifrån mig

Javisst. Idag skulle vi ju på massagen kl 11 men helt plötsligt va klockan tio i elva och vi var inte klara! Ibland blir det så...Max sov och sen skulle han ju ha mat och sen byta blöja och ja..sen va det för sent :P Man måste planera sjukt mycket mer nu när man har barn kan jag säga. Det är inte bara....

Idag har jag plockat bort julen. Granen åkte ut..men gud va fin den va fortfarande. Har haft den inne i 4 veckor men hade säkert stått nån vecka till. Vet inte vad det är men våra julgranar trivs verkligen för de 3 vi haft har alla stått sig och vart fina länge. Har inte plockat ner dte som hänger i fönstren för dte är ju så fint och mysigt. Sen har vi inget att hänga där istället så gud va tråkigt det skulle bli.

Sen skulle jag träna hade jag tänkt. Ganska motiverad åkte jag och kusin Evelina iväg och döma av vår förvåning fick vi vända och åka hem igen för ingen träning va det! Schemat började tydligen på allvar från nästa vecka. Suck!

Nä..det va nog allt för idag. Lite bilder får avsluta inlägget
Puss puss

Emma (K) och Frida, Max älskar sina julklappar


Isbjörnen (tror det är en isbjörn :P) tuggas och äts det på. Boken "läser" han väldigt ofta..haha! En riktig höjdarbok faktiskt!

Vår fina gran



Bilddax!

yes..nu har jag vart duktig och fixat med bilder...ÄNTLIGEN!
Insåg att det va sjukt längesen jag förde över bilder. Hittade bilder från julavslutningen med spädbarnsrytmiken och den va 2 dec :P
Så detta blir ett inlägg med massa bilder. Får ju inte ta alla på en gång...ni får ju ha något att se fram emot. Här kommer lite blandat iaf.

JULAVSLUTNING


Synd på de röda ögonen bara :P

Snyggaste frisyren ;)





Han är riktigt bra på sin förvånade min..hehe!



Nä..detta är allt ni får för denna gången. Får ju ha lite bilder till kommande inlägg.Ni har massa kl att vänta...förfest, dop och bara gosiga bilder på Maximilian =)
Idag ska jag lägga mig när Max gör det så snart är det god natt.
Puss Puss





han bajsade =)

hahahaha! vilken rubrik. Jodå det kom allt bajs idag men efter en himla massa stånkande. Visst är det så att alla bebisar bajsar olika. Läser man på nätet så ska ersättningsbarn bajsa varje eller varannan dag så får ju inte gå för långt emellan. Ja..man blir orolig när det blir andra rutiner men är ju inte bara det att det inte kommer ngt. Det märks ju på honom att han försöker men det inte blir ngt. Det är ju det som är det jobbiga. Tur att han iaf är ganska glad inimellan stånkningarna ;P  Har iaf köpt messmör nu så jag ska ta i en tesked i varje måltid. Det ska hjälpa har jag hört från flera håll.

Nu sitter jag och väntar på pizza. Brukar ju vara pizzasöndagar men när Daniel jobbar natthelg så blir det ofta pizzafredag. Vi har iaf vart jätte duktiga och STORhandlat idag. Nu ska det bli ordning på den lagade maten igen. Vi laddade upp rejält vill jag lova. Mycket basvaror men pengarna sticker allt iväg.

Nä...nu kommer nog pizzan snart. Bye bye

Förstoppning

Jag måste hålla med Maggan när hon skriver att man blir glad när ungarna skiter för så är det verkligen! Det är ju verkligen ett tecken på att allt är som det ska. Max har ite skitit på hela dan och han skiter varje dag annars...minst en gång. Det kan bli så när man börjar med ersättning och det är inte roligt! man ser verkligen hur han tar i och blir het röd i ansiktet men det kommer inte ut ngt =( Tycker så synd om min bubbe!
Jag hoppas att det går över fort...vill ju inte att det ska bli ngt värre av det.  Har läst en annan tjejs blogg och hon fick åka till läkaren med sin bebis. Klandrar mig själv lite för det kan va att man slarvat med pulvret och det har jag nog gjort...höftat lite sådär. Nu är det slut med det! Sen ska vi köpa messmör imorrn för det ska hjälpa. Man tar en tesked i ersättningen och så ska det hjälpa. Han sover iaf nu så jag hoppas på att det ska komma rejält med bajs inatt så han är go och glad till morgonen! Han har vart ganska bra idag ändå..min tappre lille kille.
Ja..detta va mitt bajsinlägg...hahahahaha!

1 vecka sen utgång...

och inte är man sig lik än. hehehe....jodå!
Förra onsdagen va det iaf dags för utgång och jag var riktigt taggad. Max blev lämnad hos mamma och sen satte vi igång förfesten. Vi hade förfest hemma hos oss och vi blev nog typ 14 pers. Nästan hela tjejligan, syrran, lite killar och sen Erika med kompis Jenny som plus i kanten =)
Jag bjöd på minttu och sen spela vi spel. Charader för fulla muggar och tror alla hade riktigt kul! Det hade iaf jag. Glömde allt va ansvarsfull betyder och bara släppte loss. Väl inne på dalia festades det vidare och förutom en liten paus ute i kylan va det super duper fun! Anledningen att vi fick stå ute i kylan va att nån idiot hade ringt och bombhotat stället =( Suck för såna människor säger jag bara...men vi höll verkligen modet uppe och hade kul även ute..hehe! Jag blev lite för full och kanske har sagt pinsamma saker..brukar ju prata innan jag tänker men men...det får folk ta! Mitt motto för kvällen va: Snyggaste MILF'en på stället! hahahahahahahahaha!
Det va lite segt dagen efter men så värt det. Kan inte säga att jag fått blodig tand utan det är roligare när det blir mer sällan. Fick jag med allt tro.....bilderna har jag ju inte hunnit lägga in på datorn än..men det kommer...LOVAR!

Idag har jag städdag. har grejat medans max suttit i babysittern och tittat på och pratat för fullt. Han har massa roliga ljud för sig alltså. Skriker som tusan ibland. Nu har jag paus och bloggar medans max får en stund som nakenfis i sitt babygym. Han har inte börjat rulla än men det kommer nog snart. Han vänder sig åt sidan som bare den. Förflyttar sig lite iaf...ligger helt plötsligt tvärs över gymet =)

Har testat en salva mot skorv, Borago, som Magdalena och Annika rekommenderade och tycker jag ser resultat redan efter 2 dagar...bra skit! ;)

Ja...nu ska jag fortsätta med allt. Bubben ska ta en eftermiddagslur snart..han blir så grinig annars. jag har ju tvätt att ta hand om och sen ska det dammas, dammsugas och skulle vilja skura oxå. Får fortsätta imorrn med det jag inte hinner. Måste ha lite mat i mig oxå.

kanske hörs senare...

Idag va det babysim på schemat

Idag packade vi in oss i bilen...Jag, Emma och våra pojkar, rasmus och max...och satte kursen mot Mellerud och bassängen. Vägarna va helt okej att köra på. Är ju de mindre vägarna som är rena isen.
Det va lite meckigt...kan man säga så :P...jo det säger jag iaf. Det var meckigt att va själv med max och byta om och duscha av sig. Tur det finns lite bra hjälpmedel att använda. Fans underlag för bebisarna att ligga på. Måste ädå berömma Max som va jätte snäll! han fick mat innan och sket ordentligt precis innan så det slapp vi oroa oss för. Han verkade trivas i bassängen. Tyckte det va mysigt att bada. Efteråt va han hur snäll och glad som helst i en timme så vi hann göra oss i ordning och sen hjälpa Emma att hålla koll på rasmus när hon kom in. Hennes grupp är efter min. När det var dags att gå va Max super duper trött och bara skrek så ni kan gissa vem som sov som en stock hem ;) Rasmus blev oxå trött av dagens bad så det va tyst från våra små i bilen. Max fixk mat när vi kom hem och när han ätit upp så somnade han hos Daniel. Helt utslagen va han. Ska lägga ut bild senare. Men kl va mycket och han hade redan sovit en timme på väg hem så det gick ju inte. Pappa Daniel fick väcka han lite försiktigt och sen va han vaken till åtta. Nu ligger han och sover så han så gott i sin säng. han är så himla söt. Lägger sig på sidan med snutten emellan armarna och framför ansiktet.
Nu är det andra dagen i rad som han somnar åtta. Detta hoppas vi är nya rutiner. Känns som jag verkligen börjar få koll på mat och sovtider. Jag har typ slutat amma och ger ersättning så det beror nog på detta. han får amma ung 2 ggr per dag för jag vill ju att han får i sig det bra han behöver till sitt immunförsvar. Annars tycker jag att ersättning funkar riktigt bra...han har vart duktig att ta flaska hela tiden så det va inget problem att gå över till ersättningen. Han är mycket nöjdare nu och sovtider funkar oxå bättre. Åh..jag har fått en jätte go kille helt enkelt!

Imorrn är det städning på schemat men då ska jag nog oxå hinna med lite mer bloggande. Måste ju berätta om utgången till dalia och dopet. Ska försöka få in lite bilder på datorn oxå.
Puss puss

Fullspäckat schema

Ja...nu va det ett bra tag sen jag skrev och jag har massor att berätta....men jag orkar inte nu. Max somnade kl åtta...tro det eller ej! Nu har vi ätit och så och jag borde ha tid att skriva här men idag känner jag mig riktigt trött. Det är nog all missad sömn som kommer ikapp :P Jag hoppas ju att Max kommer somna denna tiden framöver oxå så då kommer jag ha tid varje kväll att skriva =)
Idag va det föräldragrupp med massage och imorrn är det babysim i Mellerud. Nä..mer om detta en annan gång. Ska verkligen försöka skriva imorrn lr på onsdag.
Åh...vägning och mätning idag oxå.
MAX (4mån)
6330g
61,5cm

2011

Då va det ett helt nytt år med helt nya möjligheter!
Jag vill börja detta år med att be om ursäkt för mitt förra inlägg...va tydligen en del som tog illa upp och vissa som nu inte har ngt sexliv då de tänker på mig och min amningsbehå...HAHAHAHAHA! Nä...mina vänner får tåla sånt och jag tror att de blivit lite härdade genom åren. Pryd finns inte i min ordlista! ;)

Nyår va lugnt. mat hos svärmor och sen hockey med vänner hemma hos oss. Saknade mina vänner som hade skit kul hos Frida och Stefan men kanske nästa år?! Lite masigt att dra med Max ut oxå. Nästa år kanske man vet hans sovrutiner bättre eller så får han va hos mormor eller farmor över natten. Vi hade köpt en låda med raketer och den va riktigt bra. Höll på en bra stund och va jätte fina raketer som sköts upp.

ja...annars tror vi att detta året kommer va ett riktigt roligt år. Max kommer växa för varje dag och det är ju denna tiden som det händer så mycket. I september har vi lixom 1-års kalas att se fram mot! Nu ska vi ta en dag i taget och njuta av denna tiden först...har gått fort sen han föddes. På lördag är han 4 månader redan!

På lördag är det även dop så nu imorrn är det jag och mamma som åker ut och shoppar! VAD SKA JAG HA PÅ MIG....är inte det den eviga frågan? Hoppas jag hittar ngt nice. har inte bestämt ens om det blir klänning, kjol, jeans.......
På tisdag eller onsdag kommer Isabell hem! Ska bli riktigt roligt att få umgås i flera dagar. Onsdag ska väl oxå Ann-Sofie komma med familj. För er som inte vet är Anso min kusin från Storstan,. Huvudstan faktiskt. Hon är gift med Stefan och de har två super gulliga barn Teodor (7år) och Emma (4år). Får bli riktiga mysdagar här nu. Sen fredag blir det dukning och förberedelser för dopet.

Over and out

RSS 2.0