Vilken härlig dag..lala la la lala la

Ja..solen sken underbart hela dagen och riktigt min dag! Jag fick ett sms vid lunch att det fanns ett paket till mig på konsum! Jippie jippie jippie! Min iPhone har kommit! Hoppade in i bilen och hämtade den direkt. Abonnemangsändringen va inte klar förrän imorrn så inget surfande förrän då (blir svin dyrt annars) men har lagt in nr och kollat allmänt =) Tänkte ladda in lite musik men inte kommit så långt.
Bytte till sittdelen i vagnen! Helt plötsligt blev han stora killen..när han inte ligger i bebisdelen längre =) Men känns bra för han va nästan för lång för liggdelen nu och man kan ju fälla sittdelen helt så ligger ju ändå.

Gjort kyckling till Max idag (duktig =D) Får se vad han kommer tycka. han har även fått testa smörgåsrån..det gick hem! majskrokarna funkar oxå men han sölar ju så förbannat med de! har ju majskrok överallt sen =)

Sen när jag har lagt max och står och gör mat..javisst...värsta kocken idag. Gjorde en super god kycklinggryta typ..mums! Fick högsta betyg av daniel som precis kom hem från jobbet =D
iaf..när jag står där och slänger i kryddorna..som värsta Ramsay..kommer det besök! underbara svägerskan kommer in genom dörren och har en present till mig! jag som inte fyller år eller ngt...har redan fått present när jag fyllde år. Hon har iaf köpt en lila klocka till mig! Snäll hon e! hmm...det kanske var en pik..hon kanske tycker att jag är dålig på att hålla tiden. Nää..det är nog inte så..hon är den i släkten som är värst på det ;)


Fräck eller hur!!!

tack så hemskt mycket Emelie! Du e för go!

Hey soulsister...la la la

sitter i soffan och lyssnar på VH1 som just nu spelar Hey Soulsister med Train. Riktigt trallvänlig låt det där. Sitter iaf och kollar på Max som ligger på golvet och busar. Nu vänder han sig lite hela tiden...duktig min gosse=) han är sjukt rörlig för att inte direkt rulla eller krypa. man lägger han mitt på täcket och sen ett tu tre så är han utanför täcket...hahaha! Ja..det är så det ska vara. Han "tränar"ordentligt...inte still en sekund..ben som sparkar...armar överallt och vänder sig då och då. Tränar ju även rösten..haha! Det är mamammamamama....mapa..iiiihhhh...och så. Ibland låter han som en häst..haha!
Tittade på En unge i minuten som jag spelade in igår och ja here gud...gråter som sagt varje gång ungen kommer ut. Lite läskigt med ungen som slutade andas men gick ju bra. Max kom ut med navelsträngen runt halsen så de fick gå iväg med honom och ge han syrgas. Kan inte säga att jag va rädd eller så. Va nog bara så glad att han va ute så va i min egen bubbla. Sen kom ju Daniel in med honom till mig. Shit....va fort tiden går. Nu ligger han här på golvet och har blivit så stor! Ja..lillfisen =)

Längtar efter min nya telefon nu!

Ja jävlar..beställde precis en iPhone!

Nu har jag blivit medlem i klubb iPhone. har ju funderat lite men ändå haft mina funderingar...sen skaffade ju typ alla vänner en sån och de verkar sjukt nöjda. Det verkar inte som de tycker den är för stor eller klumpig vilket va en av mina funderingar. Pratade lite med Emma (A) när vi va ute på promenad i förmiddags att jag nog skulle vilja ha en och hon va ju positiv. tanken grodde så jag kollade abonnemang när jag kom hem och nu har jag beställt. Kände att dte va lika bra att göra slag i saken! Kollade mina gamla räkningar och tror faktiskt inte det kommer bli så mycket dyrare trots att jag betalar för mobilen. tele2 har ett riktigt bra abb..SMART. man ringer för 0kr/min till alla...fria sms..fri surf. Det kostar..med mobilen..299kr/mån första halvåret och sen 368kr. Det är ung där mina räkningar brukar ligga. Min gamla mobil har jag haft sen juli 2007 så inne på fjärde året lixom. japp..så är det...nu väntar vi med spänning på att den ska komma! det stod att de had den i lager så 1-3 dagar...innan helgen kanske...Jippie!


Earth hour

Igår va det Earth hour...vilket betyder att man släcker alla lampor under en timme för att visa att man stödjer miljön typ. Har faktiskt gjort det i 3 år nu...tror att det bara vart i 3 år. Så igår halv nio släcktes alla lampor här hemma och några levande ljus tändes istället. Tv och dator fick vara på....tror det är tillåtet ;) Första året fick jag mormor och mamma att vara med oxå...och fler men i år kom jag precis på det i tid själv. Mysigt va det iaf! Fick tända ett ljus på toan oxå så man kunde se ngt där.

igår hände inte så mycket. Daniel va på hockey med grabbarna och jag och Max tog en promenad i det fina vädret. Sen skulle emelie, anders och erika m.fl ut till HC. de tyckte jag skulle följa me doch jag blev riktigt sugen...men barnvakt! mamma va fortfarande illamående och taina och jörgen käde sig inte helt hundra. Tur att de inte tog honom för taina har spytt var 20 min heeela natten! USCH och FY...stackars svärmor! Sen blev jag sugen igen på kvällen och tänkte att det måste finnas ngn som kan sitta här och bara kolla tv...Max sover typ alltid bra. Super snälla kusin Evelina skulle ställa upp...men sen kände jag att det blev så sent..stressigt...ingen sömn alls då man t.o.m skulle dra fram klockan inatt. Kändes inte snällt mot Max så skulle inte ha haft kul om jag gick ut så struntade i det ändå...velapa jag vet! Måste planera en utgång snart men då ska Max sova borta så man vet att man kan sova på morgonen.

Idag fick jag sova middag då Daniel gick ut med Max..wonderfull! Nu vankas det pizza och hockey. åh..vet ni...sen igår säger Max mamma! =) lr...ja...helt ärligt så säger han mamama...ibland är det bara mama. han vet nog inte riktigt vad det betyder men kul att höra honom säga ngt nytt. Försöker svara när han säger så så han ska fatta....ja..mamma är här säger jag =)




Ny jacka till Max

beställde precis en jacka till Max. Tror han kommer bli fräck i denna =)


Magsjukan hittade hit igen!

visst vet ni. Hade ju magsjuka för bara två veckor sen...fan brukar inte få magsjuka och nu har den slagit till med två veckors mellanrum. Daniel va på möte på jobbet igår och kom hem och mådde illa...jaja...kunde ju va maten oxå. Jag fick lämna Max hos mamma då jag skulle på HLR för barn. Kursen va jätte bra och nu vet jag precis hur jag ska göra om olyckan är framme (sen hur man reagerar i den situationen vet man ju aldrig). Hämtar Max hos mamma...kommer hem och lägger Max och sen mig själv. Daniel hade spytt ett par gånger...jag vaknar vid ett-tiden och spyr jag med...och andra änden :P
Tänkte att nu orkar jag inte ta hand om Max imorrn så ringer mamma redan nu så hon kan ta honom imorrn. När hon svarar så får jag veta att hon spytt hela kvällen! Mormor hade ringt henne strax innan mig och hon va likadan..lr hon fick det värst. kom ur båda ändarna hela natten typ...stackars mormor! Vi fick det ganska lindrigt här iaf...spydde igen till morgonen men sen har det vart bra...fortfarande ur andra änden men det är tusen gånger bättre än att spy! Daniel blev bra idag. Hoppas inte jag smittat ngn på kursen....Magdalena...
Max fick va hos farmor och farfar på förmiddan för sen skulle de jobba...men som tur va va ju Daniel bra då. Inte nog med att det är skit att ha magsjuka....skulle ju ha kalas denna helgen!!! det som inte blev sist..just för att jag fick magsjuka! isabell och tobbe skulle ju komma och allt men nu får vi skjuta på det en vecka. kanske inte är meningen att jag ska ha kalas :P Nä..vi hoppas det går bättre nästa helg!

Det va nog tyvärr allt jag hade att berätta...nu blir det lugnt i helgen...får ju undvika människor tills jag inte smittar mer. Som tur är verkar Max ha klarat sig denna gången oxå =)

Idag har vi dykt!

javisst är det så. Idag gick det jätte bra på baby simmet. Han var glad hela tiden och då ville jag ju passa på att dyka. Charlotte (ledaren) fick göra det..skönt att bara se på första gången. Det gick iaf jätte bra. Max verkade lite förvånad men inte rädd eller så. Blir ändå ingen fortsättning just nu. Ska försöka hålla i det privat istället och kanske ta en kurs igen till hösten.
Idag var mormödrarna med...min mamma och Emmas mamma. Efter simmet gick vi och åt gott på en restaurang i Mellerud. Riktigt roligt att umgås alla. Våra mammor kommer bra överens så tiden bara flyger iväg. Måste göras om!

I förmiddags va det föräldraträff. Alla barnen växer så det knakar. Vi har bestämt att träffas fler gånger och det är så kul att vi håller i det och att alla vill fortsätta träffas.

Åh..köpt en ny dammsugare. Våran va riktigt skit dålig...märks verkligen hur dålig den va nu när man fått en ny. Jädrar vilken skillnad. Nu försvinner dammet och skiten ordentligt. Det är tråkigt att lägga pengar på...födelsedagspengar t.o.m...men sååå nödvändigt!

Max har nu smakat på palsternacka, morot, majs, broccoli, katrinplommon och banan. Det går framåt vill jag lova. Gröt oxå förstås. Nu är det äppelgröt och det går lika bra som havregröten. Välling har vi inte riktigt fått till än men får väl testa lite fler gånger. Åh..sen har han ätit en majskrok oxå ;)

Såhär snygg va Max när vi skulle åka till Nässjö i feb.





Cecilia + Daniel = 4år idag! <3

Det är alltså 4 år sedan jag och Daniel blev ihop och 3 år sedan vi förlovade oss. Herre gud va tiden går samtidigt som jag kan känna att vi hunnit med super mycket på den tiden. Först hade vi distansförhållande då jag bodde i Göteborg. Jag flyttade till Örebro hösten-07 men trivdes inte i plugget och sakna ju älsklingen hela tiden...stod inte ut! Gjorde klart terminen...flyttade ihop med Daniel precis innan jul -07. Förlovade oss som sagt på vår årsdag. Det var jag som "friade" och han hade inte en aning....hade nog inte blivit av annars ;)
Köpte huset 10/10-08 och flyttade från lägenheten precis innan jul -08. Bodde nästan precis ett år. Då flyttade vi till daniels föräldrar. Skulle bo där ett tag medans vi grejade huset. Blev ju mycket billigare och det gick faktiskt riktigt bra. Sen blev det ju kanske lite längre än vi trott (5månader). hade kanske trott högst 3 men men. De är super snälla och trevliga mina svärföräldrar! de gör så mycket för oss så kommer aldrig kunna återgälda det...Älskar dem! Sen i mellandagarna jul -09 plussade jag och vi skulle ha barn! 2010-09-08 kom Maximilian till världen...vår ängel! Ja...visst har vi hunnit med massor på 4 år!
Blev inget speciellt planerat idag...mys ikväll med god mat och gos i soffan ska jag se till att det blir iaf. Nästa år ska jag planera bättre och hitta på ngt...lr man kan ju hoppas att Daniel hittar på ngt...okej jag vet...önsketänkande på hög nivå!hahahaha! han är inte så bra på sånt min man men jag älskar han mest av allt ändå...han och Max!


Så ska det låta och Billys Pan Pizza

japp...så fick det bli! Kände att det blev ett himla tråkigt och deprimerande inlägg förut...måste varit blodsockerfall eller ngt. Så ska det låta får pigga upp mig och sen värmde jag en pan pizza...lagom avancerat idag!
FREDAGSMYS!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Puss på er!

Tråkfredag

ja..ledsen men det är inget fredagsmys idag. Hade ju skit trevligt hos Emma och Rasmus och där fick jag fredagsmys...kladdkaka...MUMS!
Nu sitter jag dock i soffan och bara känner mig...hmm...ledsen..lr ja...är nog bara trött och uttråkad. Skulle vart träff med brudarna i Åmål men sen blev de förhinder(vilket jag helt förstår, jobb är viktigt!) så jag sa iaf till daniel att han fick gå till Skarius och ta några öl. Sen verkade det bli lite träff i Åmål iaf så jag löste det så att Daniel och de kunde va hemma och ta några öl...Max sover ju ändå. Sen blev kl mer och mer...Max va skit trött...så jag orkade inte åka till Åmål....alla de andra kunde inte heller så vi sätter ett nytt datum istället. Då sa Daniel att de skulle gå över till Skarius iaf...och jag visste ju inte riktigt vad jag skulle göra annars så ja...det kunde de väl göra då men sen ångrade jag mig....ngt kunde jag väl hitta på men nu kunde jag ju inte säga det...hade ju velat så himla mycket redan! Så nu sitter jag här ...ensam....Max sover. Jag känner mig bara lite nere...orkar inte ens göra ngt att äta. Vet inte vad jag ska göra...ingen lust till ngt. Borde inte känna såhär för jag har ju haft fullt upp hela dan och bara umgåtts med folk...men men...såhär känns det. Får väl gå och lägga mig tidigt kanske.....

Och det bara fortsätter...

ja..min virriga vecka måste ju bara nått sin topp igår. Vi skulle till rytmiken och sen hämta mamma och åka till IKEA. Jag och Max blir sena och kommer precis till rytmiken när det börjar. hann kolla skötväskan innan vi åkte så hade mat och blöjor med mig. När jag väl kom till rytmiken kom jag på att jag glömt min inköpslista och lite pengar så det va bara att ta vägen om hemmet innan vi hämtade mamma. Gjorde så, hämtade mamma och åkte. Kommer till Grums..GRUMS!...då kommer jag på att jag har ju fan inte med mig vagnen!!!!!!!!Det va bara att vända och åka hem efter vagnen. SUCK! Va ngt grinig på mig själv kan jag säga! Max va jätte duktig hela tiden.
Det tog 3 timmar att åka till Karlstad =(

Väl på IKEA fick vi börja med lite mat och sen SHOPPING! Blev en hel del bra-att-ha-grejer. Inga leksaker till Max...men gud va kul det ska bli när han får eget rum...då finns det ju massa roligt att köpa. Just nu vill man inte ha för mycket saker för har ingenstans att lägga dem.

Idag blir det fredagsmys med Emma och Rasmus. Vi försöker träffas varje fredag men det blir som det blir. Idag blir det nog ingen promenad för det snöar ute...fan..snööö! Men enligt vädret ska det bli fint hela helgen så då hoppas vi allt smälter bort och våren tittar fram igen.

GRATTIS KUSIN SOFIA SOM FYLLER 25 IDAG!

Emma A, Jag ber om ursäkt!

Ni förstår...ända sen Emma blev med barn har jag mobbat henne för att hon va så virrig. Man kan bli det när man är gravid och det blev Emma ;) Sen när jag hade fött barn märkte jag att det blev jag med. Tydligen är det ngt som händer med oss kvinnor när vi fött barn och helt plötsligt har vi ett försämrat minne och vi blir allmänt virriga. Det har varit lite virrigt ända sen födseln men nu har det fan brutit ut ordentligt! Denna veckan har jag varit mitt absolut virrigaste jag. Köpte två nya nappar till Max och i skulle koka de innan användning så jag slängde i de andra oxå. Det va ju bara det att jag glömde bort de totalt så de kokade torrt och smälte lite på varje napp! Bra jobbat lixom! Suck! En napp va allt jag hade kvar...tur att jag hade en iaf. Nu har jag köpt 4 nya och kokat...under uppsyn hela tiden!!! Vidare....igår va vi på babysim...vilket va katastrof för vi fick gå upp efter typ 5 minuter...om det ens va det. Max gillar inte att bada längre. Började typ gråta direkt och fick till nåt riktigt stortjut. Undrar varför?! kanske att han är mer medveten om allt nu och har blivit rädd? jaja...tebax till virriga cizzi. mamma va med och hjälpte mig och då blir det ju inte samma rutin som man brukar göra. Slutade med att jag glömde max badbyxor. Mamma frågade mig i bilen..typ hemma...fick du med Max badbyxor..hmm..nää! Väl hemma när jag packar upp...ja..då har jag glömt min borste oxå! Suck alltså! Så Emma...detta är min officiella ursäkt till dig! =)

Tänk att jag sitter och bloggar kl 08.00 på morgonen. Men en annan har ju vart vaken i ett par timmar drygt. Jag är super glad att Max sover hela natten verkligen men....alltid dessa men...han kunde väl iaf sova till kl 7 ;) Man glömmer fort...tänk när jag ammade och fick sova max 3 timmar i sträck...nu klagar jag på att gå upp kl 6...och då har ju max ändå sovit från 19.30 typ.
dax för max att sova lite igen..hörs senare kanske.

16 and pregnant

ja..det är vad jag kollar på just nu. Sitter proppmätt i soffan och njuter av att kolla på "mina" program i lugn och ro. Daniel jobbar eftermiddag så är hemma vid 22. Han klagar alltid på att jag bara kollar på skitprogram....men jag älskar ju de!!!! Som sagt...just nu är det 16 and pregnant. Herre Gud för att vara 16 och gravid. Jag är inte avis på deras situation. det märks verkligen vad omogna de är och visst tjejerna mognar ju en hel del...men killarna. Allvarligt....de flesta är inget att hänga i granen direkt. De växer inte upp! Nu ska jag inte dra alla över en kam men tror det är för tidigt att skaffa barn. Åh..nu ska hon föda här. Sen ikväll är dte ju "En unge i minuten". Jag grät förra gången och kommer säkert göra det igen. Jag va blödig innan jag fick barn men nu är det nog värre. Jag grät inte när Max kom men nu när jag kollar förlossningar på tv så går det inte att hålla igen =)

Nä..nu tappar jag fokus på vad jag ska skriva så slutar för idag. Åh..Max smakade morot för första gången idag. Det va lite konstigt men mycket godare än palsternacka...och det förstår jag. palsternacka är inte gott..haha!
I lördags vände han sig 2 ggr hemma hos gammelmormor. jag fick ju inte se..såklart..för jag va inne och handla åt mamma. Typiskt!


Wii

Här sitter jag i soffan...en tröttis =P Max sover sin förmiddagslur så jag passar på att blogga lite och kolla vad som hänt i facebookvärlden. Ja..jag erkänner..jag är en facebooknörd! GUILTY!

Denna helgen skulle ju vart fullspäckad med tjejkväll och kalas men allt blev ju inställd pga den jävla magsjukan (snyggt jag censurerar mig själv...haha!) Så det såg ju helt plötsligt ut att bli en ganska tråkig helg men den blev bra iaf. Igår kom Emma, Robert och Rasmus på besök och det spelades wii för fulla muggar...ja hela kvällen satt vi. Kom inte i säng förrän halv ett. Nu sitter det många och läser (inte mina mammakompisar) och tänker att men det är väl inte så sent...på en lördag dessutom..men joo! hn som vaknar halv sju så är det ganska sent. Daniel skulle till jobbet imorse så hans kl ringde fem och sen igen halv sex :P Blev snooze för honom...men då är man ju vaken där så sömnen blir lite störd. jaja...sluta klaga. Vaknar ju iaf till världens sötaste lilla kille som ligger bredvid mamma och bara myser på morgonen =) Vi ligger lätt en timme och bara myser!
Igår va det P4 för hela slanten! Satte på radion kl sju när vi vaknade och lyssnade på Ring så spelar vi. Tycker det är så mysigt...antagligen för man har hört det när man själv var liten. Igår försökte jag t.om att lösa Melodikrysset =) tror det gick riktigt bra. Mamma fick hjälpa mig pussla ihop det men vi får kolla sen hur det gick.
Åh..tebax till wii och vår spelkväll. Det spelades Mario kart...det är med ratt och grejer...hur roligt! det var jag och Emma mot varandra och sen Robert och Daniel mot varandra. Blev mest jämnt så..av nån anledning ;) Spelade även lite bowling innan de drog hemåt.

Tror jag ska spela lite själv nu =)

Åhh..när max va mindre hade han jätte svårt att sova på dan. Va tvungen att gå ut och gå med honom...gick inte att bara dra honom över tröskeln...men en grej fungerade riktigt bra. Lägga honom på skötbordet när torktumlaren va på =)



Änglar och demoner

Åh...nu är det snart en vecka sen jag blogga senast så nu är det mycket som ska avhandlas.
Veckan började helt okej..halva måndagen iaf :P Började känna mig lite krasslig på eftermiddagen...ja..jag bloggade ju faktiskt i måndags..hmm...ja minnet är ju förstört efter förlossningen :P Iaf...tänkte att jag lägger mig tidigt så sover jag nog bort skiten men uj va fel jag hade. hela natten va jag illamående. Daniel jobbade natt och behövde ju sova när han kom hem vilket betydde att jag va tvungen att ta hand om bubben.....oh nej...det orkar jag inte. Då är det tur att det finns änglar runt mig som ställer upp...ringde och väckte mamma (max mormor) vid halv åtta och hon tog på sig och promenerade hit. Hon fick ha Max hela dagen...och ja..min födelsedag spenderades med magsjuka...MAGSJUKA!!!! spydde en gång på dan och fick sen andra vägen..ja behöver inte gå in närmare på det..alla fattar. Gick bara runt i magen och huvudet och orkade inte äta ngt. Max fick helt enkelt sova över hos mormor. Den natten som följde va värst med spyor....hatar att spy! Ringde mamma på morgonen för att höra hur det hade gått och då mådde hon oxå dåligt. Daniel fick åka och hämta max och sen tog farmor och farfar över...ännu fler änglar i mitt liv!

Nu hade jag iaf spytt klart och började återhämta mig. När Daniel sovit fick han ta hand om Max resten av dan och sen igår. gammelmormor Leena fick besök och sen fick Daniel ta besöket hos BVC. det är bra att han får känna på hur det är. Han klarar det ju om han måste ;)

Maximilian 6mån2dagar
8030g
67,5cm

javisst...Max har blivit en tjockis...hahahah! Han är riktigt rund och go nu =)

Idag har jag vart ute med Max på promenad iaf men får gå saaaaaktaaaa. det vill inte riktigt släppa taget om huvudet...lite yr och så.

Och nu snöar det igen..suck!
Nä..nu orkar jag inte skriva mer och jag ber om ursäkt för detta tråkiga inlägg....faan...blev ju skit tråkigt...men men.

Storkok och tupplur

Idag har vi bara varit hemma och fixat lite. Idag blev det storkok till Max som nu ska börja ordentligt med smakportioner. Idag blev det palsternack och morötter som gjordes iordning. ska göra potatis oxå men orkade inte fortsätta. Har ändå tänkt ge honom palsternacka denna veckan. Han fick sin första smakportion förut...haha...det va inte gott! Han grimaserade och spottade ut det mesta men ngt gick nog ner. Bara att fortsätta med lite varje dag tills han vant sig.
Förut kände jag att jag va riktigt trött så när Max va lite lugn och låg och lekte på golvet la jag mig för en mikropaus. Daniel gick precis upp...han fick sova länge idag för han ska jobba inatt. daniel lekte lite med Max medan jag vilade lite. Det va bara 20 minuter tills Max skulle behöva sova och jag tänkte ta promenad. Daniel ropade..Cecilia...jag bara lite till. Då svarar han att jag går ut med Max nu. ÅÅHH....GUD va skönt! Jag fick sova typ 2h och slapp promenaden idag (inget roligt väder). Så massa pluspoäng till min älskling idag!

Imorrn fyller jag 25!!! Fullt upp hela dagen men inte med födelsedagsgrejer. På förmiddan blir det promenad med maggan och Lilly..sen föräldraträff direkt på det. Efter det ska vi till Mellerud och babysim. Mamma ska följa med lixom Emmas mamma. Efter simmet ska vi ut och äta ngt gott för Emmas mamma fyller oxå år =)


Maximilian har fått två tänder!!!

Javisst...när jag skulle hämta Max hos farmor och farfar så kände jag som jag gör varje dag typ och visst...en tand! Jag blev helt till mig och sa till Taina (farmor) och daniel att oxå känna. Kände en gång till och då va det ju faktiskt två vassa piggar i underkäken. Åh..va roligt! Tänk..jag va tvungen att ringa mamma och berätta oxå. Helt stolt blir jag trots att alla får tänder men gud va kul det var! =)

Annars hade det gått jätte bra när han sovit hos farmor och farfar. Somnade som en stock kvart i åtta och sov till sju då han fick mat. Det är ju jätte bra av min lilla bubbe. Sen har han vart snäll coh go hela dagen! Har ju tyckt att han vart grinig hela veckan men det berodde väl säkert på tänderna som va på väg. Ändå skönt att han inte hade så ont av att de kom. Ingen feber, diarre eller sömnrubbningar. han har ju vart som vanligt fast mycket grinigare.

Igår va vi i karlstad och festa men Daniel kom inte in så jag gick inte heller in. kruse körde och stannade oxå ute med oss. Måste ändå säga till daniels försvar att han inte va så full men han va trött oxå så han såg nog fullare ut än han var. Han får ju såna kinesögon när han dricker :P Vi käka lite donken och sen vänta vi på de andra. Det är verkligen inte min grej att åka så långt när man dricker. jag blir trött som fan när vi ska hem och så är man lite full vilket betyder illamånde...och så är det så långt hem..usch! somnade ifrån det iaf som tur var. Nästa gång får man nog slå på stort och ta en hotellnatt så man slipper åka bil hem på natten.

Kalaset igår va super mysigt. lla kom bra överens och pratade i munnen på varann. Så är det i vår släkt...vi pratat högt och mycket men jag tror inte vi skrämde taina och Jörgen som oxå va med....Jörgen är ju ganska bra på att prata själv ;)

dags för gröt här...för max såklart...vi ska ju ha pizzakväll =D


Åh, luften gick ur mig...men bara att ta ett nytt andetag och fortsätta

ja..har precis ätit och blev jätte trött. I två dagar har jag verkligen varit superkvinnan igen. Det har städats ordentligt, tvättat, STORhandlat, tvättat bilen (lr jag har kört in den i biltvätten..haha!måste ju iaf spruta på avfettning så tar en bra stund) Åh..tack Emma K som höll mig sällskap och tjöta lite! ja..vart va vi...jo...ströhandlat lite till, lagat mat nu och bakar tårta och givetvis tagit hand om Max samtidigt :P
Imorrn blir det ju fullt upp hela dagen med kalas och utgång så blir ännu en dag med fullspäckat schema...men jag gillart! Tycker det är kul när jag har saker att göra och dagarna bara rusar iväg....fast inte jämt. Får ju vara i lagom dos. Ibland vill man ju bara vara hemma och mysa med Max. På förmiddan idag va vi hos Emma och Rasmus där det blev lunch och fika (kladdkaka och glass.....SYNDIGT!) Vi spelade lite Kinect men Max va inte alls på humör så blev ingen lång stund. Max fick oxå prova potatis idag...Emma skulle ändå koka till rasmus så hon va snäll och gjorde lite till Max med....men det va ingen höjdare. hahaha..han såg väldigt skeptiskt ut och spotta ut det mesta men de blir på't igen på måndag. Då ska jag ställa mig och göra storkok med potatis, palsternacka och morötter. Efter besöket hos Emma åkte vi till gammelmormor (Max's) där även mormor va och min kusin Evelina. De fick passa Max medan jag gjorde ärenden på Bengtsfors och fixa bilen....och de passar ju så gärna. Imorrn ska Max sova hos farmor och farfar för första gången. Vi får hoppas att det går bra och han är lika snäll som hemma. Han somnar ju jätte bra vid halv åtta åtta och sen äter han en gång på natten eller..som inatt..ingen gång! han vakna halv sju och då fick han mat...sen ville ju inte han somna om så blev en tidig uppgång men men. Fick mysa en stund i sängen innan vi gick upp.

jag fick sätta på lite spotify nu så jag piggnar till för måste ju göra klart tårtan innan jag lägger mig. Börjat ta fram lite grejer för att duka oxå. Jo..jag vek ju servetter till dopet. Såhär såg de ut. Fatta att jag satt och vek 60st såna här =)



Så..nu har jag tagit ur tårtorna (bottnarna) ur ugnen. Ska snart göra fyllningen och sen är det ju klart =) Lägger på grädde och bär imorrn så blir det godare. Imorrn ska jag bjuda på tacopaj med sallad och bröd. Glömde helt bort bröd så Daniel får ta en sväng till B-fors imorrn och fixa det. Han skulle ändå in och köpa snus tror jag.

Va skönt det känns att sitta här och veta att det är riktigt bra städat. Dammat har jag gjort...duktig flicka! sen skurat oxå...vilket behövs så som min unge spyr. det kommer ju lite på golvet om man råkar bära honom när han gör det :P hahahha....när jag hade skurat och bar honom till skötbordet så spydde han massor rakt ner på hallgolvet..hahaha! tur skurhinken stod kvar så jag kunde ta det direkt =)



dags att göra klart här. Over and out!

Storhandling gjord

Idag lämnade vi Max hos farmor och farfar (hans alltså) och satte kurs mot storstan Åmål..haha! Idag skulle det storhandlas så kyl och frys blev lite fyllda igen. Åh...jädrar va vi handlade! Ett par tusen gick det åt...javisst...det är massa pengar men nu har vi fan mat om tredje världskriget bryter ut ;)
Sen slog vi till på finmiddag denna lillördag. Vi köpte en sån god potatisgratäng och sen gjorde jag baconlindad kyckling med mozarella. Visst låter det som värsta grejen...jag har typ blivit värsta kocken över natten...nää! Ni som känner mig vet att jag inte tycker det är jätte kul att laga mat men ibland så =) Det måste vara ganska lätt matlagning för min smak.  Mums blev det iaf! Nu sitter vi i soffan och bara päser för guuud va mätta vi blev!

Till helgen blir det kalas på hög nivå. Pappa med sambo Franz, min faster Inger och kusinen Charlotte med sambo Håkan kommer hit från Götet. Även svärföräldrarna ska komma på kalas. hade tänkt bjuda på lite tacopaj och sen tårta till efterrätt och då kommer även Emelie, Anders och Mackan (tror jag iaf). Sen ska bubben sova över hos farmor och farfar medans vi ska festa! yes...nu ska det firas att man fyller 25! hade egentligen velat haft en fest men orkar inte riktigt fixa det så en liten utgång blir bra. Tänkte dra lite längre än vanligt...typ Karlstad eller Uddevalla lr nåt.

Max älskar sin gröt nu...äter som bare den! har köpt hem nu så jag ska göra smakportioner till honom. Får ta tag i detta nästa vecka för nu hinner jag inte. Ska bli palsternacka, potatis och morötter. Inte tillsammans då utan var för sig men lika bra att göra ordning allt på en gång. han vänder sig fortfarande inte men det är sjuuuuuuukt nära! Åh..har jag berättat att vi hängde upp gungan (javisst...förvirrad mamma). Ni får hoppa över det om ni redan läst. Iaf hängde vi upp gungan och sen satt vi i Max...och jippie...det va roligt! han hoppade direkt och tyckte det va roligt. Han är en riktig naturbegåvning faktiskt! Hmm...annars vet jag inte om det är ngt nytt att berätta

Avslutar med en bild på max (såklart). När vi hade lagt han en kväll så skulle vi gå in sen när dte blivit tyst och kolla så han hade täcke på sig (han brukar inte ha det för sparkar så innan han somnar). detta var vad vi fick se:



Borta bra men hemma bäst!

ja...så är det faktiskt. Nu är vi hemma igen. Hemresan gick bra. Max är så himla snäll och säger inte mycket när vi åker bil. Han sover en stund, leker lite, sitter och tittar ut och skrattar lite. Han har vart super snäll och go hela helgen. Det är verkligen inga problem att ta med honom nånstans. Han är van nu kanske...bara hänger med och är glad hela tiden. Visst har han sina stunder men det är ju oftast när han är trött eller hungrig och det är ju helt förståeligt.
Tråkigt att Isabell inte bor närmare så vi kan träffas oftare..men men så är det.

Idag blir det föräldragrupp och sen babysim. har ju inte vart på simmet på flera veckor så det ska blir riktigt roligt att komma dit idag.
Ett litet inlägg blev det nu. Avslutar med bilder innan babysimmet för typ 4 veckor sen :P Den andra bebisen är Max bästa kompis Rasmus =)



 


RSS 2.0