Underbar och älskad av alla

det är min son det =)

Även om jag är en superkvinna så tappar jag mina krafter ibland. Har behövt städa ett tag nu men inte hittat motivationen och sen beror det på Max humör. Lite svårt att få saker gjorda om han är grinig =P Så..idag fick han vara med mormor och gammelmormor medan jg tog tag i städningen. Och jädrar vad jag städade....fick t.om för mig att putsa fönstren. Det måste ju ändå göras så jag tog rum för rum..dammade och putsade. hann även dammsuga och skura innan mamma kom. Nu är jag sleten och orkar INTE måla idag. Vet inte riktigt vad jag gjort när jag städade för har ont i vaderna..skumt va?! Känns som typ växtvärk...kanske blir nån cm längre inatt...hahahaha!

Åh..på förmiddan blev det en tur med återvinning och sen pant....jädrar..man ska inte vänta flera månader med sånt ;) Hela bagaget full med återvinning. Fick 2 säckar pantflaskor av Markus...de pengarna gick rätt ner i Max spargris..nästan 200kr..bra va! Fick åka 2ggr för vi hade ju oxå massa pant. En hel säck med burkar...GUD va tråkigt det är att panta de. tar ju hur lång tid som helst och sen ger det så lite pengar =/

Lite fler bilder på sötnosen

Här är vi hos moster Isabell och Tobbe och Nemo (25feb)


Kolla in coolingen..köpte kepsen i Borås. Skulle köpt en större storlek bara =(





Bad, fix och fröken duktig

japps...riktigt dålig på att uppdatera bloggen nu...skyller allt på min underbara iPhone ;) Den kan det mesta utom att blogga tydligen. Får undersöka det bättre. Skulle ju vara det bästa om dte gick. Då jädrar skulle ni nog få massa inlägg att läsa...(kanske)

Idag bar det av till Melleruds badhus. Jag, Max, Emma och Rasmus packade in oss i bilen och drog iväg. Vi går ju inte på babysim längre men vill gärna hålla i det med vatten och vattenvana. Det gick super bra! Max plaskade på och "dök" tre eller fyra gånger. Han är så duktig min pojk. Verkar inte alls rädd så det är bra. Får se om vi kan ta en kurs till i höst.

Hmm..annars..när bloggade jag senast? Påskhelgen har iaf vart super fin. Suttit massor i trädgården med max och jag har allt fått en del färg. Mys med sol alltså! Ska ju bli fint i helgen igen...stor GILLA på den! Blir väl grillning i goda vänners lag på fredag. Lördag tror jag att jag drar en sväng till Ed's marknad...på dan då. Köpa goda munkar och kanske ngt annat roligt. Får väl se vem som följer med...Emma och rasmus verka sugna. Blir lugn helg iaf. va ju på Dalia i fredags och sen va det innebandyavslutning i söndags så max sov borta 2 dar. Först hos farmor och farfar och sen hos mormor. Det går så bra så. Han är ju så snäll min gosse. Visst...han kan vakna tidigt men det är ju med ett superleende på läpparna och tjattrar som tusan. han börjar bli rörlig faktiskt. han rullar och ålar och det går fort ibland. Så söt när man ser att han lyfter på rumpan för att försöka krypa mer. Dax att börja barnsäkra lite hemma iaf...

Fröken duktig...jag =)....fortsätter måla uppe på det nyuppsatta taket...skulle målat en vända nu  när max lagt sig men idag tar jag paus. Känner att ryggen redan har ansträngt sig för mycket idag så lika bra att vila. Ska köpa en till pensel imorrn så ska både jag och Daniel måla lite när Max lagt sig. Det är roligare om man är två. Målet är att taket ska vara uppsatt och målat till daniel börjar jobba (9maj). Det är ung 100kvadrat så finns en hel del att måla. Sen ska ju allt målas 3 ggr...suck! Finns roligare saker än att måla men det blir bra när det är klart. Övervåningen SKA..lr ja MÅSTE..bli klar till vintern;)

Åhh..vill gifta mig oxå =D kollar på Fyra bröllop på tv4. Vill verkligen och ska göra det oxå..liite längre fram bara. Ska gå ner i vikt och bli mitt gamla jag...vara klara med huset...spara pengar....osv

Nä..nu blir dte bara massa olika ämnen. Avslutar med lite bilder. laddade över från kameran häromdan. Dålig på det så lite gamla kort men men...de är nog lika söta för det ;)






Ännu en härlig och produktiv dag

Jag känner att jag kanske skryter lite här på bloggen men ibland måste man få göra det ;)
Idag har det målats sista lagret på verandataket..gött! Sen drog jag ett första lager på det taket som Daniel satte upp igår på övervåningen.
Mamma fick passa Max under tiden som jag målade. Tog en snabbis in till Bengtsfors oxå....jädrar va folk! Åkte ändå in ganska tidigt, halv elva typ, men redan smockat. Skulle aldrig åkt in idag om jag inte behövt blöjor :P

Imorrn blir det middag hos mormor sen ska Max sova hos farmor och farfar för vi drar till Dalia. Yepp...här ska det dansas! sem skulle jag vilja gå på påskpromenad med Max på lördag. Får se när man vaknar för behöver sova oxå;)
Har lånat med en sjal...lr huckle eller vad det nu heter....från mormor. Ett rosa..hahaha! Så Max ska få transa på lördag..nä...han va jätte söt iaf. Ska ta på lite rouge och sen några svarta fräknar till det så blir han en super söt påsk-kärring. Nästa år ska jag va mer förberedd och köpa en liten hatt till honom så han kan va en påsk-gubbe =)

Lördag bjuder sen på middag hos svärmor..jag vet vi har det super bra. Söndag blir det antagligen innebandyavslutning i folkets hus. I så fall får Max sova hos mormor. Inte riktigt bestämt om jag ska med....beror lite på makens tillstånd om vi säger så ;P

Die hard 4.0 nu....Säger bara: Bruce Willis!!!!!!!! Sexig som fan...det tycker jag och det står jag för...mums!

Sol ute, sol i sinnet

ja..så är det väl inte man säger men kom inte på nåt bättre. Men visst finns det något talessätt som slutar med "sol i sinnet"?
Idag har det ju varit en alldeles underbar dag! Solen sken och det va sommar ute. Satt ute i flera timmar medan Max sov i vagnen. har nog fått lite färg i ansiktet. Blev ytterligare en sväng till ute när Max skulle sova sin eftermiddagslur...underbart! jag har hittat mitt smultronställe...är en plats i trädgårn som är så mysig. Just nu står bara fula vita plaststolar där men det duger. Där kan jag sitta och ta det lugnt och njuta medan max sover i vagnen. Rör man bara lite på vagnen om Max verkar vakna till så sover han en stund till. Skönt att slippa gå ut och gå varje dag! sen är det ju iofs bra och oftast skönt att gå ut och gå en sväng.
Nää..nu kollar vi Arga snickaren....over and out!

Supermamma med lite Gordon Ramsay-anda

Japp...idag har jag varit duktig som tusan. Imorse va det BVC och sen direkt på föräldraträff.

Maximilian
8560g
68,8cm

trodde att han hade växt mycket mer...lr iaf vägde mycket mer ;) Han va jätte snäll min bubbe. Hon gjorde lite olika tester oxå..kolla så han följde leksaken, tog den, bytte hand och sen hörseltest med bjällror...ja..kollade synen oxå med ficklampa. Det såg iaf bra ut.
Trevlig att träffa mammorna och alla gulliga bebisar. De växer verkligen så det knakar =D

Hem och ge Max mat och sen gick vi ut i trädgården så han fick sova. jag orkade verkligen inte gå på nån promenad idag så jag satte mig i stolen i trädgården och rörde lite på vagnen tills Max somnade. Han sov faktiskt jätte bra. Han brukar ju vakna till efter typ 40 min men då vaggade jag vagnen lite till och då sov han vidare. Skönt att bara sitta..med min iPhone ;)...och ta det lugnt i solen. efter det då jädrar. Då kom värsta Ramsay-andan fram i mig och jag fixade mat till Max...storkok. Det blev mer kyckling blandad med morot. Sen tänkte jag att han måste ju smaka pasta så koka makaroner och sen mixa sönder lite. Kände mig duktig så jag tina en falukorv och gjorde korv stroganoff till Max. Sen slängde jag ihop en kycklingggryta till mig och gubben som kommer sen. Hahaha...visst låter det fräckt när jag skriver att  jag bara slängde ihop...hahaha! Men känner mig som värsta kocken när jag bara höftar och slänger i lite olika kryddor ;)

Taket är nu målat för andra gången...kändes jobbigt idag. Sitter nu i soffan...njuter av en päron Mer och har ont i ryggen. Kändes jobbigt i armen oxå men men...man får ju hjälpa till bäst man kan...måla är tydligen min lott i detta bygget :P

Nä..nu tar jag kvällen..ska inta liggläge i soffan och vänta på Daniel som borde komma om en tio minuter. Ska se om jag kan fjäska till mig lite massage =)

Livets mirakel

Kollar på En unge i minuten och det är verkligen ett mirakel varje gång det föds en bebis! Tänk att det kan bildas en hel människa inuti oss kvinnor, med allt vad det innebär. Det är hjärna, organ, ben, armar, alla små små celler som bildas och blir en människa. bebisen får en egen personlighet och blir en egen individ. ja..tänk när man ska göra detta igen...har ju redan planerat nästa ;) Får väl se när det blir att man får ligga där och krysta igen. kanske inte ser fram emot just den delen ;) Hade en jobbig förlossning med Max men kommer göra om det igen...tänk vad man klarar!

har precis målat tak på verandan...duktig jag e..eller hur ?! =) Det ska ju ändå målas och Daniel jobbar till 22 så när max lagt sig så satte jag igång. Tänkte måla imorrn med. Om Daniel ändå jobbar så behöver ju inte jag bara sitta framför tv'n. Det gör jag ju varje kväll annars =P Men man är otränad för har ont i armen och även ryggen nu =P

Jag och svärmor gick en promenad med Max förut...Flaten...skrev om den rundan förra gången va? det va riktigt skönt då det varit super fint väder idag. Hur varmt som helst...satt i solen en stund och bara njöt.

Jag vet att jag har blivit riktigt dålig på att uppdatera bloggen och jag skyller på min iPhone! japp..det kan låta konstigt men kollar ju facebook och allt annat i mobilen och då startar jag inte upp datorn. vet inte hur man bloggar från mobilen än så därför blir bloggen lidande. Får försöka bli bättre på detta.

Imorrn blir det BVC för vägning och mätning. Kul att se vad bubben väger och hur lång han blivit =) sen direkt ner i källaren på Nygård för föräldragrupp. Ska bli riktigt roligt för nu va det ett tag sen jag såg dem. Max har saknat alla sina små kompisar =)

Hmm..säkert mer saker att berätta men kommer inte på det nu. Puss på er

Roadtrip till Ullared =)

Trippen till Ullared blev lagd en dag tidigare så igår va vi iväg =) kl sju möttes vi hos svärmor och sen drog vi. Svärmor hade bakat bröd och gjort matsäck till alla tre. frukoststopp blev det i Ljungskile och sen fick vi sitta i kö innan Kungälvsbron men till slut kom vi ändå fram. Cirkulerade lite på parkeringen..man vill ju ha en plats någorlunda nära :P Vi hade tur och det va några som åkte och vi fick en riktigt bra plats. In i varuhuset och där spenderade vi sen drygt 5 timmar...med en matpaus på mitten. Gick ur varuhuset och käkade kebabtallrik på ett ställe utanför. Skönt att komma ut lite och slippa ifrån den stimmiga miljön som det ändå blir. Va lite folk när vi kom men det ebbades ut se och va knappt några köer ut. ja..vad har man handlat då....allt möjligt skulle jag vilja säga. rengöringsgrejer, massa kläder till Max, nåt plagg till mig, lite leksaker, m.m. Det finns ju typ allt där så väldig blandning i kundvagnen =) Blev några tusenlappar fattigare..aaaaa....känns lite jobbigt men samtidigt va det mest bra att ha saker. Sånt man ändå skulle köpt hemma..fast då mycket dyrare. Köpte deo för halva priset typ. man blir helt slut av att gå därinne hela dan men roligt är det. Finns ju som sagt allt....inredning, kläder, livsmedel, gardiner, sängkläder, handdukar, elektronik, lampor, m.m Slutbetyget för dan blir iaf 5+ ;) hade en riktigt trevlig dag med svärmor och svägerskan. kanske får bli en tripp till i höst? ;)

Idag är det riktigt skit väder ute. vet inte om jag ens vill gå utanför dörren men får väl ta en sväng med max ändå :P
har packat upp mina varor och tvättar och fixar just nu. Max har fått mat och sover just nu i vagnen. Såg massa bebisar på Ullared igår och då saknade jag verkligen min bubbe. Va ju utan han heeela dan. Det va bra för Daniel att få ta hand om honom hela dan själv. Han kan ju..bara han måste ;) men förstår inte att man orkar ha med sig barn till Ullared...och lite synd om barnen. De minsta vet väl inte vad det är med på men blir ju lite stress för föräldrarna...nä..glad att Max va hemma.

I helgen har jag och svärmor gått Flaten runt både på lördag och söndag. För er som inte vet så är det en skogstur på 11km....från oss. Svärmor har mätt ;) det tg två timmar att gå runt med vagnen...men riktigt skönt..va ju ganska bra väder i helgen oxå. Max sov så gott hela vägen. Får bli fler turer där..fast inte i sånt här skitväder!

Puss på er

Fyllt på skafferiet

Idag har jag fyllt på Max skafferi av pureer. Det blev påfyllnad av broccoli, morot och potatis. Sen hade jag frysta jordgubbar så jag mixade lite såna oxå som han ska få smaka. Lite kul att han får testa lite olika smaker. Får göra köttfärssås snart.

Dagen bestod av matlagning, promenad och sen besök hos farmor och farfar.

Herre gud vilken vanlig dag detta har varit ;P Inget att skriva om. Jo..Max fick bada idag. Han sitter ganska bra i baljan nu och han plaskar så det står härliga till =) Ni skulle se han..så söt! Ska se om jag kan ta kort nån gång..lite svårt att göra när man är själv.

Imorrn blir det rytmiken och sen kanske besök av Sara och Jocke.


Påskpresent och kalorikoll

Max fick en tidig påskpresent med posten idag. Det var från familjen Källman i Sthlm. Ann-Sofie (min kusin) med man Stefan och gullungarna Theodor och Emma. Det var små svarta crocs! Hur söta! TACK!
Nu äter Max ganska bra "lunch". Den har hitills bestått av broccoli, morot, potatis och kyckling. Allt i puré då. Det är ju smakportioner av allt men tillsammans blir det allt en del. Potatisen har vi ökat till två smakportioner och även blandar i en palsternacka. han äter med god aptit. Får även lite smörgåsrån ibland. Har testat banan men det är sådär...bara att testa fler gånger så brukar det bli bättre. Åh..katrinplommonpure äter han oxå..lite som efterrätt till lunchen och även vid kvällsgröten =)

Ja...tebax till iPhone-världen. Det finns så sjukt många appar så herre gud! Laddat ner en rolig app som gör att ansiktet blir jätte tjockt...lite kul! bank-app..riktigt bra att ha. Sen har jag bestämt att det är dags att börja tänka på Beach11. Ska försöka hålla mig ifrån det söta...en dag i veckan ..typ ;) Har laddat ner en app där man kan hålla koll på hur många kalorier man ska äta per dag. Vill bli av med de sista graviditetskilona och tighta till allt. Så nu gäller det att hålla koll och även träna lite mer. Kommer nog inte bli fanatiskt...kanske är en sån grej man håller i en vecka och sen lägger ner :P

Åh..nästa vecka är det fullspäckat schema...kul kul! Vänta..först har vi denna fredagen. Bokat en behandling på Moxakällan...ljusterapi med Moxaljus(vad nu det är)+rygg och nackmassage. Hur skönt ska inte det bli...åhh...nice! Fick presentkort när jag fyllde år av Emelie, Anders och Mackan. Sen på kvällen blir det träff med Tjejligan...tema Födelsedag. Alla har ju typ fullt år så vi får fira lite. Blir lite "skumpa", mat, spel och massa skratt!

Nästa vecka....ULLARED! Japp..på tisdag får Max umgås med mormor medan jag tar med mig svärmor och svägerska Emelie och drar på roadtrip. Åhh..har velat åka dit länge nu. har ju vart där ett par gånger men va ett tag sen och nu när man har Max att handla till. Kommer nog handla massor. Sparat lite födelsedagspengar så jag kan shoppa loss =) Bra att ladda upp med sånt man behöver oxå...tvättmedel, tvål, tandkräm, m.m.

Torsdag blir det frissan...färga ännu lite ljusare och klippa. tycker det är lika kul att gå till frissan varje gång!

Fredag...BARNMÄSSA! jag och Emma bestämde igår att vi ska dra till barnmässan i GBG nästa fredag. Det verkar ju riktigt roligt. Alltid kul med utflykter och sen hittade vi så man kan gå in 2 betala för 1. Då fanns det ju ingen anledning att inte åka ;) hahahaha! Så då packar vi in oss med ungarna och vagnar i Emmas bil och drar till stan ;)

Åhh..ja..när jag fick den fina klockan av Emelie så glömde jag ju skriva att hon hade köpt den för att märket är MAX ;)

Tipspromenad i Skåpa

jajamensan...idag har vi gått tipspromenad. När jag vaknade imorse så regnade det rätt rejält...Daniel kom hem från jobbet (nattskift) och sa att nu va det sommar ute..hmm..jo, 10grader och regn =)
Sen fick jag nys på att det va tipspromenad idag. Skåpafors IF ordnar det på våren/sommarn typ. Japp..visst ska vi gå den tänkte jag. Fick med mig Evelina, Kajsa och mamma+två hundar..Texas och Nemo. 11 av 12 rätt prickade vi..inte illa..inte illa =D Max sov så gott i vagnen så.

Igår hade jag och Sofia 25-års kalas för släkten. Det bjöds på tacpoaj och sen kladdkakemuffins med glass till kaffet. Riktigt gott och trevligt. Fick jätte fina blommor, lotter, pengar och faktiskt ett par skor..av Isabell. De va jätte fina och de passade bra. kan va svårt med skor. Efter att "gamlingarna"+Sofia tyvärr (tentaplugg) åkt hem spelades det Mario kart på Wii....lektes med iPhone och kollade datorn. ja..de som va här va jag, syrran Isabell, hennes kille Tobbe, kusinerna Jonathan och Evelina. (alltså på kvällen)
Kul att träffa syster yster igen! men gud va en helg går fort =( För er som inte har läst det nån annanstans så ska Maxmilian få en liten kusin! =) Den beräknas dimpa ner 17 okt. Syntes inget på Isabell än...hon är i det jobbiga stadiet innan magen kommer och man bara ser lite småfet ut ;)

Åh, jag bara ÄLSKAR min iphone! kan ju göra massa kul med den och finns ju hur mycket appar som helst. jag vet...jag är typ ett halvår efter men dte spelar ingen roll...ni får ha tålamod med mig bara. Nu upptäcker jag allt det som många redan har gjort. Kommer nog aldrig gå ifrån iPhone...är hooked ;) Vill bara att man ska kunna skriva inlägg här från mobilen...kanske man kan...?? Såg ngt om en iPhone app som skulle komma. men bilder ska man iaf kunna lägga in....maggan du får visa mig nån dag =)



Angry Birds hela dan...

hahaha..nej då men roligt spel är det =) Älskar min iPhone!!! Som Emma A skrev: man kan nog aldrig ha nån annan mobil nu..lr iaf inte lägre standard...fattar ni vad vi menar?! Spelar Angry Birds på den och typ farmville och cityville. Ja..facebook kan man ju kolla närsomhelst..ja..den är ju bara såå bra!

Kollat Så ska det låta nu och sitter i soffan och väntar på Daniel..han är och hämtar mat..mums! Städat hela dagen plus att Max inte vart helt bra idag så orkar inte laga ngt! Sen ska älsklingen jobba natt så jag och bubben blir ensamma. Max är inte sig själv..har jätte jobbig hosta, ögonen är lite röda runtom..sådär som de är när man är lite krasslig och trött och sen rinner dem. Har ingen feber iaf. Får hålla koll på honom för hans kompis Emil hade rs-viruset och det vill vi inte ha. Då kan de typ inte andas. Hoppas det är en vanlig förkylning och så är han bättre snart. Får säga att han är på ganska gott humör ändå...min lilla goding!

Nu har vi ätit och jag blev då sjukt mätt. Hade säkert mer att skriva om men nu är hjärnan helt trött.

RSS 2.0