Morgonstund har guld i mun

Nä,tidiga mornar är inget för mig även om det är roligare nu när man vaknar till en sån sötnos som Max som står i sin säng med ett strålande leende. Vi har segat kvar i sängen ända tills nu. Max har sovit en gång till och även vi;)
Det ser ut som det kan bli en fin dag även idag. Solen börjar titta fram så smått. Dax att stiga upp och ta tag i denna dag. Finns alltid saker att göra:P

Fick en komnentar om en rundtur i vårt hus men stod inte vem den va från???


Vårt fina hus


Sensommar

Visst är detta vad som kallas sensommar?tjugo grader och sol. Hur underbart som helst!står ute just nu och bara njuter:)
Idag har vi vart på rytmik och det tycker Max är super roligt! Skönt när han får leka av sig en stund. Annars...daniel lägger golv uppe och gudars va bra det blir. Känns nästan färdigt när golvet är på plats....tyvärr är det inte så men en bra bit på väg iaf:)
Over and out för nu


Present!

Underbara svägerskan,Max faster Emelie har precis varit här med en present. Det var vinterskor till Max. Super nice Ecco skor som enligt kvinnan i skoaffären skulle vara barnkängornas rolls royce:) himla stort tack!älskar min släkt som kommer med användbara,behövliga presenter!


Ny app...love it!!!!

Ja nu ÄNTLIGEN har det kommit en app till oss med domän blogg.se. Nu kan vi super smidigt blogga från mobilen!nu ska jag väl kunna få till en massa inlägg ;) Emma(a) nu ska du gå massa att läsa på tåget:)
Inatt har vi sovit hos mamma för Daniel och Mackan har lagt golv hela natten.de har kommit en bit men massor kvar. Det får de faktiskt lägga på dagtid:P
Igår va det Karlstad och universitetet som gällde hela dagen. Gick bta och fick det gjort som vi hade tänkt. Hade dessutom sällskap både dit och hem av Emma a och då blir det mycket roligare!särskilt hemresan bjöd på skratt så tårarna kom...allt tack vare traktorer pp vägen. Ja,det låter kanske konstigt men man va tvungen att va med...kanväl tilläggas att vi var aningen trötta oxå;)

Avslutar med en bild från lördagen när vi var på innebandy match. Max sitter hos farbror Markus och kollar:)
Puss


Ett litet inlägg

Japp. Ska försöka lägga mig någorlunda tidigt idag. Känner att jag behöver det för att orka med allt. Imorrn blir det Karlstad så upp tidigare än vanligt. Skulle va duktig igår med och lägga mig i tid men men...kl tio kom jag i säng...och det är väl ganska tidigt =P Tyvärr så masade Max och inte kunde sova ordentligt så kl ett fick han en alvedon och det gjorde susen. Sen sov han till sju. Han slutar ju fan aldrig vara snorig! Igår va det hostan som kommit tebax lite grann. Idag blev det en innedag...det är riktigt påfrestande med innedagar tycker jag. Lättare att underhålla om man går ut en sväng. Fick ett infall på eftermiddan och bjöd hit mamma och mormor på kaffe. Slängde ihop lite muffins med jordgubbe i. haha...slängde ihop...visst låter det kitchigt =)

Åh..igår va en riktig Tradera-dag för mig. Satt och budade på vantar och mössor och slutade med 2 mössor, en riktig vinetrmössa med päls och en mer höstmössa med fleece( Hoppas de sitter bra bara) och 2 vantar. Ett par vintervantar och ett par mer höstvantar. Båda va regntäta och så. Hmm..kanske kan lägga in bilder på mina fynd...

                    

Sådär...små bilder men ni ser väl. Nöjd som tusan e jag. Tror allt som allt jag la 270kr. Det är mindre än pälsmössan är värd. ja..det är bra med Tradera när man har liten budget =)
Nä..sängen nu
puss puss

lekplats idag igen

jajemen. Jag kommer nog vara stammisen där. Går skit fort att gå dit genom skogen och Max tycker det är roligt att vara där. Max är en riktig utekille. Alla barn kanske gillar att vara ute..hmm...Max gör det iaf och kan bli så ledsen när vi ska gå in. Roligt att man kan gå till lekplatsen och gunga lite och så. Lite lättare att underhålla då. Annars hälsade vi på mormor (Max mormor) och fick lunch...göttans! Har även vart en sväng hos farmor och farfar.

Taina, Jörgen, Emelie och Anders kom hem från Turkiet igår. de har varit där en vecka och haft super bra väder. Jag är inte alls avis...nej nej nej;)
Vi fick presenter allihopa. Max fick en skit snygg collegetröja från Billabong, Daniel fick kallingar och jag fick converse skor=) Allt äkta jag lovar;) Sen fick jag en tuff handväska av emelie och anders med döskallar på=) och max fick en morgonrock med kaninöron. Ska fixa bilder sen.

Nä..nu har Daniel gått till jobbet och jag måste plugga lite innan jag lägger mig.
Over and out


Nu ska det läras att äta själv

ja..det är vårt stora projekt hemma =) Max får en egen liten tallrik och får kladda på som han vill. Jag har svårt för dett kladdande men barn måste få hålla på så. Jag har köpt såna heltäckande förkläden från IKEA som jag sätter på honom..haha! Tallriken han fick av Sofia är hans tallrik nu som han har hela tiden. Det var ju sugpropp på den som är super. Tyvärr sitter den inte så bra som jag hoppats men men. När vi äter gröt så får han lite i sin tallrik och sen en sked att äta med. Sen blir det massa kladd och ätande med händerna men han ska väl lära sig. Andra grejen är att han ska lära sig äta mat med bitar i. Har tänkt att han ska börja dagis efter nyår och målet är att han ska äta lite mer själv då och sen äta det som vi äter. jaja..får se hur det går. Han tycker iaf det är skit kul!

Idag har vi invigt Skåpafors nya lekplats! Frida har jobbat för detta och fått kommunen att fixa en lekplats och det är verkligen behövligt för det är massa barn i Skåpa nu. Så skönt att bara kunna gå till lekparken och inte ta bilen in till Bengtsfors...där det redan är för mycket barn. Med familjen Johansson/Johansen vandrade vi bort och lekte lite. Det är våra grannar för er som inte vet. de har Vincent som är 2 år och sen Valter 3 månader. Det blir riktigt roligt för våra killar att växa upp tillsammans. Vi hade en trevlig eftermiddag med de iaf!

Max hosta är lite bättre. Tror att det går åt rätt håll med förkylningen nu. Åh..igår ramla han rätt ut på trägolvet. Slog i munnen så det kom lite blod. Det kändes lite läskigt. Jag är inte(lr tror inte det iaf) en hönsmamma och jag låter honom ramla och jag oroar mig inte för lite feber eller hosta men när det kom blod kändes det i hjärtat. Då känner man att man skulle göra allt för denne lille kille. Åh vad jag älskar honom!

Var säkert ngt mer jag skulle skriva tro....inget jag kommer på nu. Avslutar med lite bilder från 1års fotograferingen






Inlämning fixad=)

Ja..igår kväll lämnade jag in min första uppsats (via nätet för er som tänkte att det var ju söndag igår). Eller jag vet inte om det kallas uppsats? Emma...var det en uppsats? Det var iaf en examinationsupgift med inledning, teori och avslutning. Får tacka Emma a som hjälpt mig att kolla igenom och lära mig vissa regler gällande uppsats och uppställning! Känner mig nöjd som tusan. Nu är jag verkligen igång med mina studier..hehe!

Max är fortfarande snorig och har slemhosta. Sov ngt bättre inatt..thank god! De två nätterna innan vaknade vi varje timme ung. han vaknade inte till varje gång men gnydde och masade så en annan vaknar ju iaf. Idag blir en innedag tror jag så han kan krya på sig. Är ju ändå pissväder ute.

Igår hämtade vi mamma på Överby. hon har varit hos Isabell en vecka så vi möttes allihopa i Trollhättan som är ung mitt emellan. Blev lite lunch och sen strosa lite affärer med Isabell och Tobbe som skulle kolla lite. Jag köpte ett par tights för mitt enda par som passar har fått små hål i sig. har inga pengar att shoppa för men tights är ett MÅSTE!

Allt för nu...

Soligt höstväder och snorig lillkille

Sitter i soffan och kollar på inspelat Idol audition från igår. Daniel jobbar förmiddag så jag och Max är ensamma hela dagen. När Daniel jobbar helg är det ju 12h så kommer inte hem förrän kl sex ikväll. Det är tråkigt men vi klarar oss allt. Solen har strålat hela förmiddan men nu mulnar det på. Gårdagen var oxå jätte fin. Det känns i luften att det är höst men är ju super skönt när solen skiner. Igår testade jag och Max på geocaching=) Min halvsysters gubbe har hållt på med det ett tag och är helt fast. Han och dottern, Jennifer 4år, brukar vara ute. Syster Isabells pojkvän Tobbe har oxå börjat och han fick även kusin Sofia att börja. Tänkte att man kunde ju testa och se. Det är väl bättre när Max blir större och kan gå med i skogen på ett annat sätt. Är ju ett bra sätt för familjen att komma ut i friska luften. Vet inte vad jag tyckte om det. Tror jag får testa några fler innan jag bestämmer mig=)

På eftermiddan fick vi besök av Ann-Marie och hennes småkillar Kim och Mio. Det busades massor och åts bullar för fulla muggar. det är alltid kul när Max kompisar kommer på besök. Han tycker det är skit kul att leka med andra barn och det är skönt att fördriva några timmar så =)

Märker ni vad fint jag delar upp min text i stycken? Håller på med en examinationsuppgift i form av uppsats....haha!Känns bra med plugget hitills. Det funkar bra med plugg, Max och allt annat allmänt som ska skötas.

Nu kommer lite bilder från kalaset för Max och sen myskväll med kusin Ann-sofie med familj(maken Stefan och barnen Theodor och Emma) och syster med pojkvän.



Emelie hjälpte mig med dukningen dagen innan och dagen för kalaset hjälpte Sofia mig att blåsa upp ballonger. Hon sitter längst bort på kortet och kämpar med de avlånga ballongerna som ju är skit svåra att blåsa upp. Hon lyckades iaf!



Max farmor och farfar hade fixat tårtan. Beställd i Långed av en super duktig tjej som har konditori där. Detta var den ena tårtan och på följande bilder ser ni den specialgjorda tårtan. Samma som hans present från farmor och farfar.




På kvällen efter kalaset hade vi lite tacomys med wii-spel och charader.
Max myser med sina tremänningar



ledsen för bilder åt fel håll men vet inte hur jag ändrar de =/


Emma går verkligen in för spelet =) Glöm inte kolla in "tjocka" i bakgrunden =) Gravida syster yster=D







Nu kommer lite bilder på Max presenter

Bilen från farmor och farfar. kan inte riktigt köra själv än så pappa får hjälpa till


Här är det en kaffekokare från familjen Källman i Sthlm, smurfen med=) Byggklossarna är från familjen Eira och..va heter det...spikbrädan är från max mormor.


Då ska vi se..en bok från familjen Eira, en från familjen rasmus henriksson och en från Liam svensson med familj som va på besök på Max födelsedag.


De super snygga och coola conversen från faster Emelie och onkel Anders. Lite dåligt kort på skorna men Max ser så rolig ut i bakgrunden..haha!



Detta fina serviceset med laban fick Max av gammelkusin Sofia.

Mycket kort blev det i detta inlägg och ändå är inte det några bilder från själva kalaset. Jag hade fullt upp så tog inga men Emma och Emelie hade kameror med så när jag fått bilderna av de ska jag lägga ut ngt. Max fick även coola kläder av moster och tobbe. Pengar av resten så han( och vi) är jätte nojda! TACK alla!

Puss på er

Ett år som flugit förbi!

För ett år sedan vid denna tiden anlände vi till Näl, Trollhättan, efter en jobbig bilfärd där man känner varenda håla och ojämnhet i vägen som extra smärta. Jag, Daniel och mamma gick in på förlossningen och jag fick en undersökning. I mitt stilla sinne trodde jag nog att jag var öppen minst 4 och blev ngt besviken när det knappt var 2. Herre gud vet jag att jag tänkte. Jag har ju så jävla ont så det måste ju ha blivit mer...haha! Ge min nån jäkla smärtlindring iaf sa jag till dem. Ja..har ju redan gått igenom min förlossningsberättelse så den behöver vi inte ta igen. 13.51 imorrn..alltså dagen efter vi kom in till Näl kom min ängel till världen. Då tog han sina första andetag. De första andetagen fick han ha lite hjälp med för navelsträngen hade lindat sig runt halsen. Inget farligt dock..fick lite syrgas och hämta sig fort. Vilken känsla att ha fött barn. Jag var i nån euforisk chockbubbla efter jag tryckt ut han tror jag. Sms:a till alla och ringde vissa. Kan ju tilläggas att jag fortfarande var hög på lustgas..haha! Låg och pratade med folk i mobilen samtidigt som jag blev sydd...haha...det låter ju inte klokt såhär i efterhand =) Max såg super rolig ut första dygnet. Huvudet var som en kon och det drog med sig ögonen som var uppåtlutade och smala och näsan som såg superbred och tillplattad ut..han var inte söt..haha! Men han var min och han var hur go som helst. Det gick ju tebax ganska snabbt och gudars vilken söt unge jag fick. Är väl iofs inte konstigt att han är super söt för han har ju mamma att brås på =D pappa är ju inte så illa han heller..haha! Nu sitter jag då här ett år senare. Max springer numera runt, busar och håller oss sysselsatta. han är en helt underbar liten kille. Super snäll och framåt. Älskar att vara runt andra barn och super lätt att ha med sig. han är överallt och på ALLT men det får man väl ta. Han är lite full i fan oxå..haha...han vet precis när han gör sånt han inte får och då kollar han med en sån busblick och gör det ändå. Åh..vilken kärlek det är till ett barn. detta året har flugit fram som en orkan samtidigt som han känns som en så naturlig del av vårt liv. Nu längtar jag efter nästa...trots jobbig förlossning så vill jag göra det igen!

Vill bara avsluta med att jag ÄLSKAR min familj. Min oftast underbara sambo ;) och min son som är älskad över allt annat!

8/9-2011 Maximilian Nils David Dagström 1år
Grattis min ängel!


Köksbordet är mitt skrivbord

Här sitter jag nu på mitt "kontor", min studieplats. Nä, skämt och sido så sitter jag vid köksbordet ;) det finns ingen annan plats för mig att sitta med böcker och datorn. halva bordet är fritt att äta på och halva är mina grejer med böcker och dator. När jag sitter här så är givetvis hela bordet fullt med grejer. Känns riktigt kul att plugga faktiskt. Har bra tjejer i min studiegrupp så jag tror jag kan lösa mycket hemifrån. Varje tisdag kommer jag vara uppe i karlstad men det känns bra. Ja..tror detta kommer bli bra. Sitter ju faktiskt på en fredagkväll och läser. kan ju vara så att jag är himla motiverad och peppad för att det bara gått en vecka men nä....nu ska vi inte tänka så. Kommer säkert hålla i detta disciplinerade (stavning) pluggande där jag sitter på kvällarna och läser...ja även när Max sover middag försöker jag läsa.

Idag har vart en riktig lekdag för Max. Förmiddan fram till lunch spenderades med Emma och Rasmus. det lektes för fullt och Max somnade som en stock när vi kommit hem och ätit lite lunch. Efter middagsluren åkte vi till Boyta en sväng. De har kim som är 3 och Mio som är 1...född ung 1,5 vecka innan Max. Där busades det för fullt hela eftermiddan. Så himla kul att se Max springa runt och busa med de andra och bara ha kul. Han hade inga problem att somna nu på kvällen heller kan ju tilläggas..haha!

ja...det är nog det som jag har att berätta just nu. Ska fortsätta läsa min kurslitteratur tror jag. Daniel ska ändå jobba natt och brukar vara skit på tv´n. Måste nog kolla lite bloggar först bara ;)



Får bjuda på lite roliga bilder jag gjort i min mobil. Appen heter iface fat.
Elak som jag är gjorde jag en på min son oxå...hahahaha

Det som ser ut som skägg är smörgåskex. Visst ser han rolig ut...hahahahaha..sötis!

RSS 2.0