Osexigt...

Tycker inte sexlivet blivit sämre efter man fött barn men GUD va osexig man känner sig när man har sex i AMNINGSBH! Det är inte ens en vanlig bh och brösten har lixom blivit uteslutna ur sexakten. Haha...vill ju inte hänga ut mig helt här på nätet men så är det :P Men trots amningsbehån går det att ha riktigt hett sex ;)
Grrrrr....vad vore livet utan sex =)

Tårtkalas!

jajemen! Idag har Emma (K)..som numera går under namnet Tårttanten ;)...varit här och bakat tårtor med mig. Emma bjöd ju på den godaste tårtan jag ätit så den ville ju jag bjuda på till dopet. Egentligen är det Fridas farmors recept...tror det va så :P Har bakat sen tio imorse (nu är kl 16). Det är ju egentligen tiden i ugnen som tar tid så mest väntan. Kul att umgås en stund med Emma!
Så till Emma vill jag säga: TACK TACK TACK TACK! Du är verkligen en underbar vän! Puss på dig!

Tårtbaket gick verkligen hur bra som helst. Bottnarna släppte så super fint från bakplåtspappret så vi blev nog sturska för sen sket det sig med tredje tårtan..haha! Den hamnade i soporna..lr en liten del gjorde vi till en tårta till mig =D
Nu väntar jag på sista delarna i ugnen och sen hoppas hoppas hoppas vi att den ska klara sig. Får göra en ny imorrn för jag orkar inte mer idag...så vi får se om det blir en tårta eller två vi får göra imorrn.

Max är hos mormor (min mamma alltså). Hon har haft han hela dan. Skickade med henne ersättning och förut när jag ringde verkade allt gå bra. Jag är inte ett dugg orolig faktiskt. Litar på att mamma fixar detta. Konstigt att vara utan han så länge. Hon har gett honom 2 mål mat nu. Lite konstigt att det inte spänner i min tuttar. Har ju alltid känt att jag inte har ngt överflöd men man börjar ju undra om man har för lite när det inte känns mer. Jaja...ungen går ju upp så borde ju få i sig tillräckligt..hehe!

Åh, sarah, läste ditt inlägg. Jag har ju känt lite att max är ganska liten och att rutiner kanske kommer när han blir lite äldre samtidigt som man inte vill ge honom några ovanor. Jag tror jag ska försöka men annars ta det lite längre fram.

Åh, det märks verkligen att han växer. Tycker han har blivit jätte stor på en vecka bara. Okej, jätte stor är ju att ta i men.....
Är så skönt för tycker att hans magont har blivit mycket bättre. Nu pruttar han då och då men är lixom inget skrikande innan utan det bara kommer. Nu har han ju vart förkyld så lite grinig för det men börjar se en ljusning på dte oxå. Hade en jätte mysig kväll igår. Min lilla bubbe....åh va jag saknar han nu!

På trettondagsafton ska han sova borta för första gången. Vi tänkte att det skulle bli en tur till dalia så han får sova hos mormor. Hon är ju givetvis själaglad för detta...har hon väntat på sen han föddes typ =) Ska bli skönt att få sova ut ordentligt oxå. man har ju inte sovit mer än 5 timmar i sträck sen 8 sept då han föddes. Så en natt så klarar man några månader till...hoppas ju att han ska sova bättre snart. Brukar ju bli lite längre sovstunder när de blir äldre.

Hmm...ja. det va nog det jag hade att berätt just nu. Ska kolla till tårtbottnarna i ugnen nu!
WISH ME LUCK!

Granen står så grön och grann i stugan...

Tralala lala lala lala la lala! Visst är det så. Jätte fint står granen framför kakelugnen och lyser dag som natt. Då va det Annandag jul redan. Det går lika fort som alltid fram till jul och sen vips är den över. I år har den varit präglad av förkylning. Daniel har ju vart förkyld hela hösten typ men nu har det tagit i igen på han oxå. jag och max blev förkylda i helgas typ. Max fick feber ett par dagar och snorig och hostig. Ibland hostar han så man tror han ska hosta upp ngt :( Inte kul när barnen är sjuka alltså. jag är snorig och halsen gör ont...samma på Daniel. jaja..vi ska väl bli friska från detta oxå. Lika bra att det kommer innan dopet iaf. Då vill jag gärna att vi är friska.

Kvällen innan jul spenderades hos familjen Henriksson-Aronsson med julmys. Det va glögg, pepparkakor, chips, m.m Det spelades tv-spel på högsta nivå :P Super Mariokart 16-bit och jädrar va roligt! jag ÄGDE verkligen det spelet...not! hahahahahaa! Mina placeringar va oftast sist eller näst sist men kul som tusan iaf! Vi körde Robert och Emma mot mig och daniel. tror Daniel va lite besviken att hamna i mitt lag när han fick se hur jag körde...hahaha!

julafton delades upp. Först va jag och max hos mormor. Där va oxå mamma, Evelina, Jonathan och Jonny. Blev lite fika och lite julklappar. Daniel jobbade förmiddan. Sedan stressade vi vidare (tider är mycket värre att hålla nu när man har barn!) till svärmor och svärfar. Där väntade älsklingen med resten av släkten. Mormor Leena med sin Sven, Henry, camilla och Alva, markus, Emelie, Anders och Andreas. Tror inte jag glömt ngn :P
Middag där och sen kom tomten...lr ja han hade bråttom så han lämna bara säcken vid öppna spisen ;) max fick massa fina julklappar...2 fräcka mössor (1 av Evelina och en av Anders och Emelie), kläder, matstol, pingu-leksak, m.m Vi fick oxå lite julklappar och är super nöjda med de!

Juldagen va det middag hos Morbror Jonny. Julmat såklart :P Sen spelade vi ett spel som jag fått i julklapp, "Med Vilda gester". det är ett charadspel..tycker det är hur kul som helst!

ja..det va nog kanske det jag hade att berätta just nu. Avslutar med en ursöt bild på min bubbe. Ni som fått julkort känner igen den ;)


jag gav upp...

Efter 1h skrikande och gnällande tänkte jag att jag tar upp han och ger han mat. Kan bli trött av det men oj va min plan gick fel! Han åt ett tag och sen spydde han ner sin pyjamas...samtidigt som han sket!Hahaha! Det va bara att byta pyjamas och blöja...Max hel nöjd och pigg på skötbordet :P
Nu ammar jag igen...hoppas han ska bli lite trött...och det funkar. Lite till sen testar vi att lägga honom igen.
Wish me luck!
Jag har en bild av hur jag vill va som förälder, hur rutinerna ska se ut(ungefär) men det funkar bara i teorin. Kanske bara ska ta det lite som det kommer så löser det sig..hmm??!!

Tebax till fem-minuters metoden. Gick inte så bra att lägga honom. Måste äta så nu får han ligga där så går jag in lite då och då.

Bye

Förkylning och fem-minutersmetoden

Ja...nu har jag blivit förkyld. HATAR att vara förkyld...näsan rinner eller är helt tät. Man snyter så mycket så näsan blir helt förstörd. Ser ut som man snortat sönder den :P lite känningar i halsen oxå men knaprar halstabletter för fulla muggar. JAG TÄNKER INTE BLI SJUK! Nä..inte jag inte. Det är inget kul att vara sjuk när det är jul och sen har ju jag en liten kille att ta hand om. Hinner verkligen inte med att vara sjuk.

Just nu ligger Max därinne och skriker i sin säng. Inte det här mega-skriket som när han har ont i magen utan mer jag-vill-inte-sova-skrik. Jag vill verkligen att han ska somna vid åtta tiden så man får lite kväll själv men hur ska man göra? just nu kan man väl säga att vi kör fem-minutersmetoden för vi går in lite då och då och tröstar och ger nappen. Ska man hålla på så tills han somnar eller? Har lånat Anna Wahlgrens bok "Sova hela natten". Får se till att läsa den och se om det är ngt att ha. Har skummat lite och vet inte riktigt vad jag tycker. I hennes metod ska barnen ligga på mage och hon rekommenderar att man börjar efter 4 mån så det får det bli i så fall.
Ska jag fortsätta såhär och hoppas att han ska fatta efter ett tag att nu är det natten? jag kör ju på en liten rutin. Byter till pyjamas, matar och sen i sängen. Där läser jag samma bok och tänder hans natt-lampa och sen släcker de andra ljusen. Suck säger jag bara.....

Nu kollar jag på Annicas älskling...ERNST! hahahahahaha! Han är en riktig mysgubbe. Super mysigt ställe han har fixat till.

åh...fick super fina Cup cake-formar i julklapp av Annica (Tjejligan köpte varsin och sen lottades de ut typ) så nu ska jag försöka baka! ska kolla recept på nätet nu. Ska bli med sån glasyr på (lr vad man kallar det) och sen lite dekoration på det...typ silverpärlor lr nåt.
Kul att ge bort på jul!
Puss puss

(Såhär fina kommer mina oxå bli...not :P)

Hormonrus

Ja..Daniel kom ut från sovrummet med max sittandes i famnen som en lite Buddha. Max vill inte sova och har antagligen ont i magen och skrikit som tusan, och är lite rödgråten när han kommer. Då kommer det bara över mig hur mycket jag älskar denne lille kille och jag blir tårögd av detta.
Nu pruttas det lite så ja..magont är det. Han är så supermysig när han kommer upp så. Sitter i knät och bara är lugn och gosig...lr ja nu när han har magknip så varvas det med gallskrik.

Idag har vi tagit in granen. den står just nu och tinar...sen ska den kläs. Får se om det blir idag annars tar vi det imorrn. Det är så sjukt mysigt med gran...och riktig ska det va! Det luktar ju hur gott som helst!

I fredags va det julgodisbak hos Frida och det va riktigt kul! massor av skratt och max va super snäll typ hela tiden. Kvällen gick jätte fort. hann med att spela lite ligretto på slutet. Gud va roligt det spelet är!

Åhh..nu jäklar händer det grejer i blöjan.

En bra stund senare....nu har vi bytt blöja, gett lite mer mat och nu lagt bubben i sin säng. Får se om han somnar..skulle tro det. Likadant varje gång jag ska försöka skriva ett inlägg. tar typ en timme för man får pausa för olika saker :P

Igår va jag och mamma hos frissan (erica). Det blev en kortare frisyr. riktigt nöjd...ska försöka ta kort och lägga ut snart. (ja..kanske inte blir snart..ni vet ju hur ont om tid jag har numera)

jahopp..säkert ngt mer jag borde berätta men just nu kommer jag inte på ngt. Snöat som bare den denna helgen men det har det väl gjort i hela sverige typ.

God natt på er!puss puss

Halleluja

Nu har julmusiken åkt fram. Jag har bara en skiva med julmusik och den bara ÄLSKAR jag! Det är Peter Jöbacks julskiva som går på hög volym här hemma. Tror att max gillar den oxå..lr han har ju inte så mycket till val.
Oj..nu lät det ordentligt i blöjan...bäst att byta direkt!

Nu är vi tebax...och ja..den ungen kan skita! Man får ta det direkt för just nu är det så löst att det rinner ut efter en stund..upp på ryggen och så. hehe..kul info! :P

Vart va vi?jo..julstämning. Håller på med julkort oxå och imorrn blir det julbak med Tjejligan (lr iaf en del av den) hemma hos Frida. Det ska bli lite olika julgodis och en massa tjöt...som vanligt...vi är ju ändå tjejer =)

Idag skulle vi ha träffat Rasmus och Emma men vi ställde in för det snöade som tusan. Nu har det ju gett sig såklart men ändå skönt att bara va hemma och ta det lugnt känner jag. Åh, inatt fick jag sova 4,5h i sträck! Jippie! Att det va väldigt hattigt efter det behöver vi ju inte prata på. Helt otroligt va man klarar av utan att få sova. Ni som känner mig vet att jag verkligen gillar att sova så detta är en bedrift faktiskt! men det är ju klart att det är lättare att gå upp och va pigg när man har en lite sötnos att ta hand om. Gäller att hålla igång på dan så man inte hinner känna hur trött man är :P det är inte bara en dans på rosor att ha barn. Det trodde jag nog inte heller men man vet inte alls hur det är innan man har fått de. Nu har ju jag fått en liten gnällspik som inte vill sova ordentligt...varken på dagen eller natten. Ska han sova på dan måste man gå ut och gå med honom...lr åka bil men det kan man ju inte göra:P Sen kan han vara lite små gnällig på dan...men kan ju bero på att han egentligen sover för lite och sen tror jag han har lite masigt med magen. Pruttar en hel del. Blir ju bättre nu när han bli större iaf för hn kan underhålla sig själv lite längre stunder så man hinner med att göra andra saker. Som mamma säger: Tur att han är så underbar...
Och det är han verkligen! Världens sötaste lille kille som har det underbaraste leendet! Älskar honom av hela mitt hjärta men han testar verkligen ens tålamod ;P

Oj..nu tittar till och med solen fram! det får nog bli en promenad idag ändå. Är ju skönt att komma ut och idag är det inte ens minusgrader ( 0 grader) :P


Bästa kompisarna Max och Rasmus och tant Annica ;)

Puss puss

Nu e det lördag igen....

och där satt ja och deppa....
Nää...men sitter i min ensamhet i soffan framför tv'n. Max ligger och gnäller i sängen för han inte vill sova och Daniel jobbar. Imorrn åker Daniel till Tyskland med jobbet och kommer hem igen på onsdag så blir några ensamma nätter till. Tror mamma ska sova här nån dag...så kanske man kan få sova lite på morgonen ;)

Imorrn tror jag det blir julmys i Åmål. Jag och mamma prata på att vi skulle åka en sväng. Gå in på jobbet och säga hej och visa vad "stor" Max blivit.

Åh, hur kan man vara både kvälls och mogonmänniska???!!Det är Max...han vägrar somna före 22 typ och sen vaknar han ändå 7 halv åtta. SUCK!
Nu ligger han och skriker i sängen. Tror dock han har lite problem med magen....usch va han tar i. Får fortsätta skriva sen för nu måste jag trösta bubben.

1,5 timme senare...
Japp..nu tror jag att han kommer somna för kvällen. Får förtydliga om det jag skrev förut att han sover ju inte hela natten till 7 halv åtta...OOOO NEJ...det ska vaknas minst 2 ggr per natt. Jag är glad om jag får sova 3 timmar i sträck! Men gud va söt han är på morgonen när han bara ligger med ett super leende på läpparna när man tittar ner i sängen ;)

Igår va det julshopping med Emelie på Överby. Julshopping kanske är fel ord...lr blev mest julklappar till mig själv ;) har ju typ inga kläder som passar längre...är ju minst en storlek större så fick investera i tights och lite tunikor. Det blir vinterns outfits. Köpte ett par stövlar oxå..svarta, enkla med ludd i. Kul att ha nåt finare par skor om man ska iväg.

Nu är jag mitt uppe i julkortspyssel. Va inne och handla lite pysselsaker på bokhandeln idag. Det är sjukt kul att pyssla! Hur roligt är det inte att få kort som är hemmagjorda!? Gjorde inbjudan till dopet oxå. Är riktigt nöjd med hur det blev. Får väl se hur julkorten blir men tror säkert det blir bra. Har ju en bild i huvet på ung hur det ska vara.

Måndag blir det ny föräldraträff med massage oxå. Kul kul kul! Jag gillar att göra saker på dagarna, och träffa andra mammor och barn är ju inte fel.

Nä..nu ska jag ta en kvällsmacka och sen får jag nog hoppa i säng om jag ska få sova ngt!
Puss på er

Nu är det jul igen...

Ja, hur fort går inte tiden?! Snart är det jul igen...det är bara 2 veckor kvar ju! Shiiiit! Nä..jag är inte så stressad faktiskt. Köper bara några julklappar så det fixas nog snart. Jag och Emelie ska iväg på lite julshopping imorrn. har inte bestämt om det blir Bergvik, Torp eller Överby. Jag tror det får bli Överby. Tycker det är mysigt där och de har en skit bra lunchrestaurang. Briggen tror jag den heter...mysigt och god mat.

Idag va det veckoträffen hos Emma och Rasmus. Vi va ute och gick denna veckan med..trots 15 minus. Det var superfint väder ute med solen som sken på gnistrande träd. pojkarna sover super gott när man är ute och går. Jag och Emma har börjat ett nyttigare liv. Det är inte fika utan lunch som gäller nu. Idag pastasallad med kyckling. Fast...idag fuska vi med lite kladdkaka och glass efter promenaden :P
Anledningen till denna förändring till ett hälsosammare liv..lr nä det är fel att skriva. Det handlar om att gå ner i vikt. Jag testade lite kläder när vi va hos Isabell i Borås och det va INTE KUL kan jag lova. Detta är min anledning iaf till att vi ska vara nyttigare. Det är iaf riktigt roligt att träffa Emma och Rasmus varje vecka...prata av sig och kolla hur pojkarna växer.

Vad har vi mer att berätta? jag är ju skit dålig på att uppdatera här. Jag hinner lixom inte med. Max har ju inte velat somna förrän tidigast 22 så det har inte vart nån tid över att sitta här. Nu har han precis somnat (21.30) så tar mig tid. Mamma har vart här idag och passat Max när jag tränade. Daniel jobbar nämligen eftermiddag. Max har vart kinkig och inte velat ta flaskan de senaste gångerna vi testat så mamma skulle testa nu. Hon fick lugna ner han lite och sen tog han flaskan...skönt! Jag vill ju att han ska göra det. Är nog som Emma sa förut idag att det är nog bättre när jag inte är hemma.
Jo..BVC i tisdags. han är nu 59cm lång och väger 5380g. Det är lite kul för mamma kolla sina papper på hur stor jag va när jag va 3 månader (som max va igår) och då vägde jag 5360g och va 59,5cm. Det är nästan exakt...lite kul! Han växer och det är roligare för varje dag. Han rullar från mage till rygg, nu har han börjat ta upp benen rakt upp och ramlar åt sidan ibland. Han är mycket stadigare i nacken.

Nä..kollar Criminal Minds samtidigt. Jag får försöka uppdatera oftare...nu orkar jag inte mer.
Puss puss

RSS 2.0